"A fájdalmunk leírhatatlan" - Elhunyt a kétéves szívbeteg kisfiú, akit özvegy apukája egyedül nevelt Orosházán

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Míg az emberek többsége ilyenkor leginkább a karácsonyi készülődéssel van elfoglalva, addig sajnos vannak, akiknek borzalmas tragédiákkal kell szembenéznie. Míg az emberek többsége ilyenkor leginkább a karácsonyi készülődéssel van elfoglalva, addig sajnos vannak, akiknek borzalmas tragédiákkal kell szembenéznie.

Egy orosházi édesapa az elmúlt években mindent elveszített, ami fontos volt neki - karácsony előtt pár nappal szeretett kisfiát is. A férfi, Erik feleségével, Évivel élt együtt nagy boldogságban, két éve kisfiuk is született.

Ám tavaly kiderült, a pici Bence súlyos szívbeteg, a szívén két lyuk is található, és egyik szívbillentyűje sem dolgozott megfelelően, ezért műtétre lesz szüksége. És ha a kisgyermek betegsége nem lenne elég csapás, Évi 2021 novemberében elkapta a koronavírust, és belehalt a szövődményekbe.

Kiégett a házuk, amíg a szívműtétre utaztak
Úgy tűnt, talán a kisfiú új esélyt kaphat, november végén csörgött Erik telefonja, hogy indulhatnak Budapestre szívműtétre. A sors azonban nem kegyelmezett nekik: míg az özvegy apuka a főváros felé tartott nagybeteg fiával, addig kigyulladt orosházi házuk, és lakhatatlanná vált.



Amikor híre ment a szomorú eseményeknek, többen összefogtak azért, hogy az apának és kisfiának legalább szép karácsonya lehessen, mindezek után azonban jött az újabb drámai hír: a kétéves kisfiú néhány nappal karácsony előtt életét vesztette.  

A család a tragédia kapcsán egy közleményt adott ki, melyet eljuttattak a Beol szerkesztőségébe, ebben egyebek közt arra kérnek mindenkit, ne keressék most őket, tartsák tiszteletben gyászukat.

"Minden jóérzésű embernek!

A legnagyobb fájdalommal, összetört szívvel tudatjuk Orosházával és mindenkivel, aki követte a mi drága, egyetlen kis Bencénk küzdelmét, hogy szeretett unokánk december 21-én... - vannak erre szavak? Talán, ha azt írjuk, hogy angyallá változott, és most már szerető édesanyja vigyáz rá odafenn a magasban, akkor elviselhetőbb lesz ez a mérhetetlen üresség és fájdalom.

Az utóbbi hetek a reményről szóltak számunkra. Hittünk a csodában, mert sok-sok ember összefogása bebizonyította, hogy van még emberség, van még segíteni akarás. Az otthon, ami a tűz martaléka lett, újjáépült és készen várta haza Eriket és Bencét. Reméltük, hittük, hogy a sok baj után végre egy új, örömtelibb fejezet kezdődhet el számunkra. Nem így lett.

A fájdalmunk leírhatatlan, nem tudjuk, hogyan lesz tovább, nem tudjuk, érdemes-e még felkelni holnap. De azt tudjuk, hogy mérhetetlenül hálásak vagyunk minden segítségért, amit kaptunk, biztos vagyok abban, hogy Bence érezte a felé áradó szeretetet és törődést. Szeretett kis angyalunktól búcsúzunk, Önöktől pedig azt kérjük, most ne keressenek bennünket, ne hívjanak, ne írjanak, tartsák tiszteletben mélységes gyászunkat és gondoljanak ránk együttérző szívvel.

A Zsurka család"


Forrás: Beol, Kekvillogo.hu
Fotó: Freepik/mdjaff

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2022.12.23