35 méter mély lyukba zuhant egy 10 éves kisfiú, küzdenek az életéért - Nem tudják, hogyan eshetett bele

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


35 méter mély lyukba zuhant egy 10 éves kisfiú, küzdenek az életéért - Nem tudják, hogyan eshetett bele Egy hídépítkezésen fúrt 35 méter mély, üreges betonoszlopba esett egy 10 éves kisfiú Vietnamban, szombat óta próbálják kimenteni, de eddig sajnos nem sok sikerrel. Egy hídépítkezésen fúrt 35 méter mély, üreges betonoszlopba esett egy 10 éves kisfiú Vietnamban, szombat óta próbálják kimenteni, de eddig sajnos nem sok sikerrel.

A fiú, Ly Hao Nam állítólag társaival hulladékvas után kutatott egy Dong Thap tartománybéli hídépítkezés területén, amikor belezuhant a 35 méter mély, és mindössze 25 centi széles lyukba, segélykiáltásaira szombaton lettek figyelmesek.



Nem tudják, milyen állapotban van
Azóta mindenféle módon próbálják kimenteni, a mentőszolgálat január 2-án, hétfőn egy kamerát is leeresztett szűk résbe, de nem tudták meghatározni a gyerek helyzetét, nem kaptak választ tőle.

Dong Thap tartomány közlekedési hivatalának illetékese azt mondta, nem is tudják elképzelni, hogyan eshetett bele a fiú az oszlop rendkívül szűk résébe.



Nehezítettek a körülmények
A helyi média beszámolója szerint a mentők oxigént pumpáltak az oszlopba és darukkal, munkagépekkel próbálták kiemelni, de eddig nem sikerült. A talajt is meglazították körülötte, de ettől az oszlop megdőlt, ami tovább nehezíti a mentést.

- Megtesszük, amit tudunk, de sajnos egyelőre nincs információnk a fiú állapotáról - árulta el a mentés egyik résztvevője az AFP hírügynökségnek telefonon.



Vietnam miniszterelnöke, Pham Minh Chinh hétfőn arra szólította fel a szövetségi szintű mentőegységeket, hogy csatlakozzanak a helyiekhez a fiú megmentése érdekében.

Tavaly februárban egy 5 éves marokkói kisfiú esett egy 35 méter mély kútba, sajnos őt nem sikerült megmenteni - itt írtunk az esetről bővebben »

Forrás: MTI, BBC
Fotó: Youtube képernyőfotó

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.01.02