6 éves diákja lőtt rá a tanárnőre egy általános iskolában Virginiában

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


6 éves diákja lőtt rá a tanárnőre egy általános iskolában Virginiában Szándékosan lőtt tanárára egy hatéves diák múlt pénteken egy tanórán Virginiában. A tanárnő felépüléséért január 9-én, hétfő este gyertyás virrasztást tartottak. Szándékosan lőtt tanárára a hatéves diák múlt pénteken egy tanórán Virginiában - közölt részleteket a Virginia állambeli Newport News rendőrfőnöke az esetről. Newport News egy 186 ezres város Virginia állam keleti részén a James és a York folyók torkolatvidékén.

A hátizsákjából húzta elő a fegyvert
Steve Drew elmondta, nem véletlen balesetről van szó, hanem az első osztályos diák a tanórán egy hátizsákból vette elő a fegyvert, majd rálőtt a tanárára.
A tanárnőt, Abby Zwernert kórházban ápolják - a CNN értesülései szerint a mellkasát és a kézfejét érte lövés -, állapota stabil, a gyerekek közül senki nem sérült meg.


(illusztráció)

Alig tudták megfékezni a 6 éves fiút
A rendőrségi tájékoztatás szerint a fegyvert legálisan vásárolta a kisdiák édesanyja, és tartotta otthonukban, ahonnan a fiú bevitte az iskolába. Az is elhangzott, hogy a gyereket fizikai erővel kellett megfékeznie egy iskolai alkalmazottnak, majd a rendőrség őrizetbe vette.

Az eset közvetlen előzményeiről a nyomozás érdekében a hatóság nem adott tájékoztatást. Arról sem adtak információt, hogy a hatéves tettest jelenleg hol tartják.

Még a fiatalkorúak börtönéhez is túl kicsi
A rendőrség korábban arról tájékoztatott, hogy az életkora miatt a bíróság nem kezelheti felnőttként, és, ha elítélik, még ahhoz is túl kicsi, hogy fiatalkorúak börtönében, javítóintézetben töltse le a büntetést.

Az iskola vezetője közölte, hogy az intézmény, a Richneck Általános Iskola egész héten zárva tart. A tanárnő felépüléséért január 9-én, hétfő este gyertyás virrasztást tartottak.

- Sok kérdésre kell választ adnunk közösségként. Kezdve azzal, hogy egy 6 éves gyereknél hogyan lehetett fegyver, és hogyan tudta azt ilyen tettre szándékosan használni... A felelősök nem fogják megúszni. Ezt megígérhetem - nyilatkozta az eset kapcsán Phillip Jones, a város polgármestere a CNN-nek.

Mi lehet a háttérben?
Bár az Egyesült Államokban sajnos évente több iskolai lövöldözés történik, ritka, hogy egy ilyen fiatal gyerek fordul ehhez az eszközhöz. Vajon mi vihet rá egy hatéves gyereket, hogy fegyverrel vegyen elégtételt a tanáránál? Agresszív hajlam? Otthoni bántalmazás? Vagy a tanárnője viselkedett bántalmazóan? Összegyűjtöttük néhány korábbi cikkünket hasonló témákban - ezek segíthetnek abban, hogy ha egy gyerek bajban van, ismerjük fel.

Gyermekkori agresszió - Ez a legrosszabb, amit ilyenkor felnőttként tehetsz, mondja a pedagógus »
Miért lesz agresszív a gyerek? Mit tehet a szülő? - Ezt mondja a gyermekpszichológus »
Ha egy gyermeket bántalmaznak, szexuálisan zaklatnak, elhanyagolnak - Hogyan segíthet a gyámhatóság? »
Mire készít fel az iskola és mire nem? - Ezt teheted, ha az iskolától frusztrált a gyerek »

Forrás: MTI, CNN
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.01.10