Rendszeresen verte és kádba akarta fojtani 8 éves kisfiát egy anya Nagykanizsán - Felfüggesztett börtönre ítélték

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Rendszeresen verte és kádba akarta fojtani 8 éves kisfiát egy anya Nagykanizsán - Felfüggesztett börtönre ítélték Jogerősen két év, öt évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Zalaegerszegi Törvényszék szerdán azt a nagykanizsai nőt, aki kádba akarta fojtani nyolcéves fiát, és a szüleit is rendszeresen bántalmazta. Jogerősen két év, öt évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Zalaegerszegi Törvényszék szerdán azt a nagykanizsai nőt, aki kádba akarta fojtani nyolcéves fiát, és a szüleit is rendszeresen bántalmazta.

A jelenleg 41 éves nőnek 2017-ben megszakadt az élettársi kapcsolata közös gyermekük apjával, mert az asszony rendszeresen alkoholt fogyasztott. Előfordult, hogy az üveget az akkor még csak ötéves fia rejtette el az anyja elől, aki ezért megverte.

Az apánál helyezték el a fiút, de az anyával is gyakran volt
A bíróság a fiút az előzmények miatt az apánál helyezte el, de a nő is rendszeresen láthatta a fiát, ilyenkor azonban leittasodott, az alkoholt gyakran nyugtatókkal együtt fogyasztotta, amitől agresszívvé vált. A szüleivel is - nem egyszer a gyerek jelenlétében - sokszor összevitatkozott, a tettlegességig fajuló, súlyos sérülésekkel végződő veszekedések miatt több alkalommal rendőri intézkedésre is szükség volt.

Rendszeresen verte és kádba akarta fojtani 8 éves kisfiát egy anya Nagykanizsán - Felfüggesztett börtönre ítélték
(illusztráció)

A kisfiút hibáztatta az anya, mert meghalt az apja
A nő apja 2020-ban meghalt, néhány nappal később a haláláért az akkor éppen megint nála lévő nyolcéves fiút hibáztatta. Az ittas, hisztérikus állapotban lévő asszony a lakásban üldözte és ütötte a gyerekét, miközben azt hajtogatta, hogy megöli. Közben az ezt megakadályozni próbáló nagymamát is bántalmazta.

Vízbe akarta fojtani a gyereket
A fiú az őt üldöző anyja elől a fürdőszobába menekült, ahol a nő tovább fenyegette a megölésével. A gyereket vízbe akarta fojtani, ezért a kád csapját megnyitotta, a fiút pedig a nyakánál szorongatta, hogy a fürdőkádba lökje. A gyerek csak a nagymama érkezésével tudott kimenekülni a szorításból.

A lakásban folytatódó üldözés és bántalmazás közben a nagymamának sikerült annyi időre lefogni a lányát, hogy a gyereket az utcára küldje segítségért. A nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket elszenvedő fiú végül egy járókelőt állított meg, segítséget kérve.

Megszüntették a felügyeleti jogát, felfüggesztett börtönt kapott
A Zalaegerszegi Törvényszék kiskorú veszélyeztetése, emberölés előkészülete és testi sértés miatt találta bűnösnek a pszichés betegségekkel küzdő, büntetett előéletű asszonyt, akit jogerősen két év, öt évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt, és megszüntette a szülői felügyeleti jogát.

Pártfogó felügyeletét is elrendelte, illetve véglegesen eltiltotta a nőt minden olyan foglalkozástól vagy tevékenységtől, amelynek részeként 18 évnél fiatalabbak nevelését, felügyeletét, gondozását vagy gyógykezelését kellene végeznie.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.01.26