Meghalt az egyik thai fiú, akit 2018-ban kimentettek társaival a barlang fogságából - 17 éves volt

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Meghalt az egyik thai fiú, akit 2018-ban kimentettek társaival a barlang fogságából - 17 éves volt A thai barlangból öt éve kimentett ifjúsági focicsapat kapitánya, Duangpetch Promthep 17 éves korában elhunyt az Egyesült Királyságban, a halál okát egyelőre nem közölték. 2018-ban az egész világ feszült figyelemmel követte a thai ifjúsági focicsapat kimentését, a 11 és 16 év közötti gyerekekből, illetve 25 éves edzőjükből álló csoport június 23-án fel akarta fedezni az egyik környékbeli barlangot, ám a monszuneső elárasztotta a kijáratokat, így bent rekedtek.  

Végül 2018. július 10-én sikerült mind a 12 fiút és az edzőjüket is kihozni a barlangból búvárok segítségével. Azóta nem nagyon hallottunk róluk, de az ember egy ilyen fantasztikus megmenekülés után bízik a happy endben, hogy az életük jól alakul.

17 évesen meghalt
Sajnos azonban úgy tűnik, egyikük számára fájdalmasan hamar véget ért az élet: a focicsapat kapitánya, Duangpetch Promthep 17 éves korában elhunyt az Egyesült Királyságban, közölte a BBC.



A fiúra vasárnap eszméletlen állapotban találtak rá a Leicestershire-i kollégiumszobájában, és bár kórházba szállították, kedden elhunyt. Egyelőre nem tudni a halál okát, a thaiföldi jelentések szerint fejsérülést szenvedett, a Leicestershire-i rendőrség csak annyit közölt, hogy a fiú halálánál nem találtak idegenkezűségre utaló nyomot.

Ösztöndíjat nyert a fociakadémiára
Duangpetch mosolygós arcára biztosan sokan emlékeznek, akik öt éve követték a fiúk kimentését a barlangból. Az életvidám kamasz - úgy tűnik - a fociban is jeleskedett, tavaly augusztusban az Instagramon közölte az örömhírt, miszerint felvették a Market Harborough-i Brooke House College Football Academy diákjai közé.



Az iskola február 15-én, szerdán közleményben tudatta, hogy Duangpetch halála mélyen megrendítette őket. "Gyászunkban osztozunk Dom családjával, barátaival, volt csapattársaival és életének minden más résztvevőjével" - írták. Az iskola azt is hozzátette, kapcsolatban állnak a londoni Thaiföldi nagykövetséggel, de további részleteket nem kívántak közölni. 

Forrás: BBC
Fotó: Youtube, Instagram/Dom003

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.02.16