Ez lesz az újszülött csodababa, Aya sorsa! - A kislányt a romok alatt találták meg 10 órával a földrengés után

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Ez lesz az újszülött csodababa, Aya sorsa! - A kislányt a romok alatt találták meg 10 órával a földrengés után A török-szíriai földrengés idején született csodababáról videófelvétel is készült, ahogy a meztelen újszülöttet kimentik egy ház romjai alól és biztonságba helyezik. Most újabb infók láttak napvilágot a kislányról. A török-szíriai földrengés idején született csodababáról mi is írtunk: videófelvétel készült arról, ahogy a meztelen újszülöttet kimentik egy ház romjai alól és biztonságba helyezik.

A jenderisi mentők múlt hétfő délután, több mint 10 órával a földrengés után találták meg a csecsemőt, amikor egy leomlott ötemeletes lakóház romjai között kutattak túlélők után. A beton alá temetett kisbabát köldökzsinórja még mindig édesanyjához, Afraa Abu Hadiyához kötötte, aki férjével és négy másik gyermekével együtt nem élte túl a földrengést.  

A romok alatt találták meg, kórházba vitték
A babát egy közeli kórházba szállították, és azóta is inkubátorban tartják, mert attól tartottak, talán megsérült a gerince. A pici a kórház dolgozóitól az Aya nevet kapta, ami arabul azt jelenti, "Isten jele".



A kislány a hírek szerint szépen fejlődik, ugyanakkor kénytelenek rendőri felügyelet alatt tartani, mivel félő, hogy el akarják rabolni.

Rendőri felügyeletet kapott
Állítólag már több ember is megjelent az intézményben azt állítva, hogy Aya rokonai, így jobbnak látták, ha őröket állítanak a szobája elé. Főleg, hogy február 13-án, hétfőn, egy héttel Aya megtalálása után egy incidens is történt a kórházban: a helyet fegyveresek rohanták meg és megverték a kórház igazgatóját, dr. Attiah-t.

Az eset előzménye, hogy egy névtelenséget kérő alkalmazott szerint a kórház egyik ápolónője fotókat készített a kis csodababáról, és mivel az igazgató azt gyanította, el akarja rabolni a csecsemőt, azonnali hatállyal kirúgta. Később ez az ápolónő jelent meg fegyveresek kíséretében az intézményben, hogy bosszút álljon az igazgatón.

A kórház igazgatója a sajátjaként gondoskodik a kislányról
Az alkalmazott azonban tagadta azokat a sajtóértesüléseket, hogy a támadás célja Aya elrablása lett volna. Ayát egyébként sokan örökbe akarják fogadni, ám dr. Attiah ezt nem engedélyezi.

- Nem engedem, hogy bárki is örökbefogadja Ayát. Amíg a távoli rokonai ide nem érnek, addig úgy kezelem őt, mintha én lennék az apukája - nyilatkozta az igazgató, akinek szintén nemrég született kisbabája, így egyelőre a felesége szoptatja Ayát is, a saját lányuk mellett.

Az apai nagynéni fogja felnevelni
Ha minden jól alakul, Aya a héten elhagyhatja a kórházat dédnagybátyja, Száleh al-Badran szerint. A férfi a sajtónak azt mondta, a kislányt apai nagynénje fogja felnevelni, aki szintén nemrég szült, és szerencsére túlélte a földrengést is.

Derya Yanik török családügyi miniszter hétfőn azt nyilatkozta, legalább 1362 gyermeket szakított el családjától a földrengés.

Forrás, fotók: DailyMail

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.02.17