"Emberség nélkül a tehetség mit sem ér" - Így rontotta el a kezdőrúgó kisfiú szülinapját a Diósgyőr kapusa

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Egy születésnapos kisfiú, Varga Énok végezte el a kezdőrúgást a március 13-ai, hétfő esti MTK–Diósgyőr-meccs második félidejének elején. Bár kapura lőtt, az ellenfél kapusa mindkétszer kivédte, ami rosszulesett a gyereknek. Egy születésnapos kisfiú, Varga Énok végezte el a kezdőrúgást a március 13-ai, hétfő esti MTK–Diósgyőr-meccs második félidejének elején, írja a hvg.

Általában ilyenkor az történik, hogy a szerencsés gyereket megtapsolják és élvezheti a pár perc figyelmet, amire minden bizonnyal örökké emlékezni fog majd. Senkó Zsombor, a Diósgyőr kapusa azonban most tett róla, hogy keserédes legyen az emlék Énoknak.

Elrontotta a szülinapot
Ahogy a videofelvételen is látszik, hogy a kisfiú, aki a jeles eseményre az MTK mezét öltötte magára, lelkesen futni kezd, átszalad a diósgyőri térfélen, majd kapura lő.



Ekkor jön a kapus, aki nem engedi, hogy gól legyen a lövés vége és az ünnepelt kicsit élvezze a pillanatot, hanem lazán kivédi a lövést. A kisfiú erre visszaszalad a labdáért, kapura lő, a kapus pedig ismét kivédi - majd, hogy a további próbálkozásoknak az elejét vegye, messzire elrúgja a labdát.

A csalódott kisfiúnak könnybe is lábadt a szeme a szomorúságtól, végül a bátyja vitte le a pályáról.



Rúgjon az MTK-nak gólt
Kuznyecov Szergej, a Diósgyőr edzője a meccs utáni sajtótájékoztatón csak annyit mondott az esettel kapcsolatban: "Rúgjon az MTK-nak gólt a gyerek."



Mint a hvg rámutat, a kapus már nem brillírozott annyira, amikor felnőtt játékosok lövéseit kellett védenie a meccsen, az MTK 4:2-re legyőzte a Diósgyőrt. Az MTK a lefújás után, a győzelem ünneplésekor vissza is hívta a pályára Énokot.

Így reagáltak a kommentelők
A Youtube-on is sokan kommentelték a történteket - a többség szerint a kapus elbukott emberségből, elvégre itt most nem volt tét, belemehetett volna a játékba.

"Őszintén kívánom, hogy ennél magasabb szintre soha ne jusson életében. Plusz kívánom, hogy egyszer ugyanezt csinálják meg az ő kisfiával is."

"Ezek után az MTK győzelem remélem vigasztalta egy kicsit. A karma csak nem hagyta szó nélkül ezt."

"...sokra tartottam a tehetségét, de az emberség nélkül semmit sem ér."

"Anno a világ legjobb kapusa, Grosics Gyula ilyenkor szándékosan felemelte a lábát vagy elvetődött a másik irányba, hogy a kicsik gólt rúghassanak neki. Pedig ő "csak" világbajnoki ezüstérmes volt...
"

Persze akadt, aki úgy véli, nincs azzal baj, ha egy gyerek már kiskorában rájön, hogy nem minden alakul úgy, ahogy ő szeretné:
"Nem vagyok sem mtk, sem Diósgyőr szurkoló. Szerintem ez a dolog túl van magyarázva. Két módon nézhetjük a dolgot: 1. A kapus beengedi a labdát a hálóba, mindenki boldog, világbéke van, mindenki nagyon PC, és most nem is lenne miről cikkezni, nem lehetne mihez hozzászólni. 2. Az nem biztos, hogy baj, ha már gyermekkorban is tudatosul fejben, nem megy minden magától, könnyen, gondolkodni kell a megoldáson (pl. máshova rúgni a labdát, mint ahol a kapus áll, vagy erősebben). Szegény kisfiút sajnálom, bízom benne, nem tört össze benne a világ, és talán majd pár év múlva a pályán tehet elégtételt."

Forrás: hvg

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.03.14