Főoldal > Cikkek > Hírek, érdekességek > "Nektek köszönhetően a lányom életben van" - Fulladozó kislányt mentettek meg "őrangyalok" egy veszprémi buszme - Szülők Lapja

"Nektek köszönhetően a lányom életben van" - Fulladozó kislányt mentettek meg "őrangyalok" egy veszprémi buszmegállóban

Szülőklapja képA kislány fánkot evett, amikor hirtelen furcsán kezdett viselkedni, elszürkült az arca. Az anyuka próbálta ütögetni a hátát, de nem járt sikerrel. Ekkor autókat akart leinteni, hogy segítsenek, de sokan nem álltak meg.

Szerző: Szülők lapja
2023-03-16
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Hogy vannak még őrangyalok, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy pár napja megmentették egy fulladozó kislány életét Veszprémben.

A történetet a kislány édesanyja, Georgina Kudrjavceva osztotta meg egy nyilvános Veszprémi Facebook-csoportban, egyúttal pedig a hős megmentőket kereste, akik segítettek a lányának.

"Jó napot kívánok, szeretném megtalálni az őrangyalaimat, akik tegnap 12.20-kor a Veszprémi Tesco közelében voltak, és akik segítettek megmenteni a lányom életét, miután megfulladt egy fánkkal, ha nem lettek volna ott, nem tudom, hogyan végződött volna. Annyira emlékszem, hogy egy fehér autó volt, és amikor a nő mentőt hívott, hallotta a Georgina nevét. Nagyon remélem, hogy megtalálnak, mert nektek köszönhetően a lányom életben van."

Mint az anyuka a Borsnak elmondta, éppen a buszra vártak 4,5 éves kislányával, amikor a kislány hirtelen furcsán kezdett viselkedni, az arca pedig elszürkült. Ahogy a lapnak felidézte, próbálta ütögetni a hátát, majd amikor nem járt sikerrel, kétségbeesetten az autósokat igyekezett megállítani, hogy segítsenek neki.


Anyuka és a kislánya - Forrás: Az édesanya privát oldala (engedéllyel)

Bár sokan elhajtottak mellettük, szerencsére mégiscsak megállt egy jármű, a sofőr pedig késlekedés nélkül kipattant a kocsiból és alkalmazta a Heimlich-fogást, így az anyuka már könnyen ki tudta szedni a megakadt fánkdarabot a kislánya szájából.

Alkalmazta a Heimlich-fogást
A Facebookos felhívásra jelentkeztek az "őrangyalok" is - a férfi, Resperger Balázs a Borsnak is megszólalt. Elmondta, ahogy elindultak a parkolóból hazafelé, valamiért elnézett a buszmegálló irányába, akkor látta meg a bajban lévő kislányt.

- Annyit láttam csak, hogy tátott szájjal van a kicsi, mondtam is magamnak, hogy itt bizony baj van. Az első parkolónál megfordultam, elakadásjelzővel, nagy gázzal bementem az autók közé. Az anyuka annyit mondott, hogy megakadt a torkán valami - mesélte a lapnak.

Míg ő a kislányt mentette, párja hívta a mentőket, és amíg várakoztak rájuk, ott maradtak velük.

A férfinak egyébként természetes volt, hogy segít, ő csak amiatt érzett felháborodást, hogy legalább 40 autó elment a fuldokló kislány mellett, és senki nem állt meg nekik, ennyire nem törődnek egymással az emberek.

Jól fejeződött be a történet
A Szülők Lapja megkeresésére Georgina Kudrjavceva elárulta, meglepi a nagy érdeklődés a történetük iránt - bár szomorúnak tartja, hogy sok emberből kiveszett a segítőkészség, annak örül, hogy "ott volt a mi őrangyalunk és az Égiek is velünk voltak, így jól fejeződött be a történet".

Forrás: Bors

Címkék: fuldoklik, pár, őrangyal, veszprém

hirdetés

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Sikerült, összegyűlt a pénz Lili műtétjére! - Valóra válhat a nyitott gerinccel született kislány álma
Sikerült, összegyűlt a pénz Lili műtétjére! - Valóra válhat a nyitott gerinccel született kislány álma

2 hete írtunk arról, hogy Lili nyitott gerinccel született, egészen pici kora óta fejlesztésekre jár, és állapotán egy több millió forintba kerülő speciális műtét segíthet. Jó hír, hogy sikerült a családnak összegyűjtenie a pénzt, Lilit megműtik!

tovább a cikkre
Nyakára tekeredett lánc miatt meghalt egy ötéves kisfiú Várpalotán - A rendőrség nyomoz az ügyben
Nyakára tekeredett lánc miatt meghalt egy ötéves kisfiú Várpalotán - A rendőrség nyomoz az ügyben

Nyakára tekeredett lánc miatt meghalt egy ötéves gyermek Várpalotán hétfő este; a rendőrség büntetőeljárást indított.

tovább a cikkre
"Emberség nélkül a tehetség mit sem ér" - Így rontotta el a kezdőrúgó kisfiú szülinapját a Diósgyőr kapusa

Egy születésnapos kisfiú, Varga Énok végezte el a kezdőrúgást a március 13-ai, hétfő esti MTK–Diósgyőr-meccs második félidejének elején. Bár kapura lőtt, az ellenfél kapusa mindkétszer kivédte, ami rosszulesett a gyereknek.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Hírek, érdekességek

A bölcsődében szenvedett súlyos égési sérüléseket egy kisfiú, miután ráömlött egy vödör fertőtlenítőszer

vissza vissza