Novák Katalin meglátogatta azt a 5 éves török kisfiút, akit öt nap után húztak ki a földrengés romjai alól a magyar csapatok

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Novák Katalin meglátogatta azt a 5 éves török kisfiút, akit öt nap után húztak ki a földrengés romjai alól a magyar csapatok A februári törökországi földrengés után az Életjel Mentőcsoport által kimentett kisgyermeket látogatott meg Novák Katalin köztársasági elnök Adanában. A februári törökországi földrengés után az Életjel Mentőcsoport által kimentett kisgyermeket látogatott meg Novák Katalin köztársasági elnök Adanában.

Novák Katalin az 5 éves Ahmet Yildirimet otthonában látogatta meg és ajándékokkal lepte meg.

A kisfiú 5 napot töltött a romok alatt étlen-szomjan, mielőtt az Életjel Mentőcsoportnak sikerült kimentenie, az egyik lábát azonban amputálni kellett. A kisfiú a szüleit és testvérét is elvesztette a földrengésben.

Novák Katalin meglátogatta azt a 5 éves török kisfiút, akit öt nap után húztak ki a földrengés romjai alól a magyar csapatok

A Törökország és Szíria határvidékét sújtó február 6-i földrengésben Törökországban több mint 50 ezren haltak meg, milliók hagyták el a térséget vagy váltak földönfutóvá.

A mentésben összesen 167 magyar önkéntes vett részt 22 keresőkutyával, és 35 életet mentettek meg. Munkájukról Fauszt Tímea készített rövidfilmet.

Hivatalos látogatáson van az országban
Novák Katalin köztársasági elnök március 29. és 31. között - a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok századik évfordulója alkalmából - hivatalos látogatáson tartózkodik Törökországban. Szerdán Recep Tayyip Erdogan török elnökkel tartott megbeszélést, csütörtökön ellátogatott a török Nagy Nemzetgyűlésbe, és megtekintette a földrengés által sújtott régió egy részét, pénteken pedig felavatja Mancs, a híres mentőkutya szobrát, majd megtekinti a Thököly Imre-emlékházat és megkoszorúzza Thököly Imre síremlékét.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.03.31