Tragédia: Meghalt egy gyerek, mert megette a vakondirtásra szánt mérget - Az Ügyészség vádat emelt az ügyben

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Tragédia: Meghalt egy gyerek, mert megette a vakondirtásra szánt mérget - Az Ügyészség vádat emelt az ügyben A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik éveken keresztül adták-vették egymást között a nagyon mérgező szert, ami végül egyikük családjában tragédiához vezetett. A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik éveken keresztül adták-vették egymást között a nagyon mérgező szert, ami végül egyikük családjában tragédiához vezetett, közölte az Ügyészség.

A vádirat szerint az egyik férfi egy megyebeli kisvárosban kertészeti termékeket forgalmazó cég raktárosaként dolgozott. 2017-ben egy helybeli ismerőse megkereste azzal, hogy a kertjében nagyon elszaporodtak a vakondok, segítsen neki. Ezt követően a férfi 3 éven át szerzett be tabletta formájú, tömörített gázosítószert, amelyet továbbadott a másik férfinak.



Nagyon mérgező anyagot adtak-vettek egymás között
A szert kizárólag egészségügyi gázmesteri vizsgával rendelkező személy kezelheti, mivel nagyon mérgező, vízzel érintkezve fokozottan tűzveszélyes és mérgező gázok képződnek. A két férfi közül azonban egyikük sem rendelkezett ezzel a speciális képesítéssel.

Tragédia lett a vége
A tragédia akkor következett be, amikor a szert megvásárló férfi kiskorú gyermeke 2021-ben a mérget megtalálta, majd öngyilkossági szándékkel bevette. A kiskorú életét sajnos a szakszerű orvosi kezelés ellenére sem lehetett megmenteni.

A járási ügyészség a vádlottakat méreggel visszaélés vétségével vádolja. Az elkövetők bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Öngyilkosságra készülő gyerekek - Mit lehet tenni?
Sok gyermek van kitéve - akár az iskolában - bántalmazásnak, és ha egy kamasz úgy érzi, hogy magára hagyják a problémával, akkor hajlamos az öngyilkosságba menekülni, mint az a 11 éves gyürei kislány, aki tavaly szándékosan lépett a vonat elé. Mindemellett a veszélyes internetes kihívások és a közösségnek való megfelelési vágy is vezethet tragédiához.

Bár olyan, mintha a kamasz gyerek teljesen kifordulna önmagából, ugyanúgy szüksége van a szülői bizalomra, melegségre, őszinteségre, mint előtte, ezért fontos, hogy rendszeresen beszélgessetek: figyelj oda a mentális problémáira, és vedd észre, ha a gyereknek megváltozik a viselkedése, öltözködése. Éreztesd vele, hogy akármit tesz is, a te gyermeked és számíthat rád.

Forrás: Ügyészség

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.05.08