Tragédia: Meghalt a 15 éves német focista, akit ököllel megvert az ellenfél 16 éves játékosa - Meccs után verekedtek össze

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Tragédia: Meghalt a 15 éves német focista, akit ököllel megvert az ellenfél 16 éves játékosa - Meccs után verekedtek össze Tragédiával végződött egy korosztályos nemzetközi utánpótlás-futballmeccs, melyet pünkösdkor tartottak Frankfurtban. Tragédiával végződött egy korosztályos nemzetközi utánpótlás-futballmeccs, melyet pünkösdkor tartottak Frankfurtban, adta hírül a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Mint írják, a JFC Berlin és a francia FC Metz meccsének 16:10 órakor történt lefújása után két kamasz játékos, egy 15 éves német és egy 16 éves francia összeszólalkoztak, majd verekedni kezdtek. A francia fiú előbb ököllel kétszer arcon vágta a németet, aztán a fejét satufogásba szorítva még gyomron és mellkason is megütötte - a németnek ekkor még sikerült kiszabadulnia és menekülni kezdett.


(illusztráció)

A francia azonban utolérte és olyan erővel ütötte meg hátulról a fejét, hogy a német focista elájult - francia társa ekkor segítségnyújtás nélkül elmenekült a helyszínről.

A kórházban elhunyt
A 15 éves berlini születésű fiút kórházba szállították és 3 napig küzdöttek az életéért, de feltehetően az ütések következtében olyan súlyos agysérülést szenvedett, hogy nem ébredt fel többé, május 31-én, szerdán halottnak nyilvánították. Családja kérésére még mesterségesen életben tartják a testét, hogy a szerveit eladományozhassák.

Nem emlékszik a történtekre
A haláláért felelős francia kamaszt letartóztatták, a lap értesülései szerint a fiú tagadja, hogy szándékosan akart sérülést okozni és arra sem nagyon emlékszik, hogy megütötte volna a németet, mint mondta, a meccs után túl nagy volt a tumultus.

A német hatóságok most az eset szemtanúit keresik, illetve várják azok jelentkezését, akik videókat vagy fotókat tudnak bemutatni a történtekről.

Kapcsolódó cikkünk:
Mitől lesz agresszív egy gyerek? Mire figyelj oda szülőként?  - Pszichológus tanácsai »

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.06.01