Rezsicsökkentés és szociális tűzifaprogram

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


A kormány a rezsicsökkentés mellett a fával fűtő családok anyagi terheit is igyekszik mérsékelni a szociális tűzifaprogram segítségével - közölte Vinnai Győző és Tilki Attila, a Fidesz országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón csütörtökön, Nyíregyházán.
Tűzifaprogram a rászoruló családoknak
Tilki Attila elmondta, a tűzifaprogramban a tavalyi egymilliárd forint helyett idén kétmilliárd forintos pályázati keretösszeg áll rendelkezésre az ötezer fő alatti önkormányzatok számára. A pályázaton nyertes helyhatóságoknak a juttatás kiosztása során elsődlegesen az adott településen élő, lakásfenntartási támogatásban részesülő családokat kell figyelembe venni - ismertette.
A Fehérgyarmat polgármesteri tisztségét is betöltő kormánypárti politikus hozzátette: a helyhatóságok maximum két köbméter fát oszthatnak ki a rászoruló családok között, a kiszállítás pedig az önkormányzat feladata lesz. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 177 önkormányzat kapott tűzifa-vásárlási támogatást összesen mintegy 500 millió forint értékben.
 
Rezsicsökkentés és szolgáltatási díjak befagyasztása
Vinnai Győző megyei kormánymegbízott a sajtótájékoztatón emlékeztetett, november 1-jétől 11,1 százalékkal csökkentek egyes rezsidíjak, ami éves átlagban - a decemberi számlát tekintve - húsz százalékos csökkentést jelent. Emellett döntés született a rendszerhasználati és egyetemes szolgáltatási díjak befagyasztásáról is, így a szolgáltatók már nem tudnak "trükközni" ezzel - fogalmazott.
 
Rezsipontokat hoznak létre az országban
A fogyasztók védelme érdekében rezsipontokat hoznak létre az országban, amelyek segítséget nyújtanak a rezsiszámlákkal kapcsolatos panaszok rendezésében, illetve tájékoztatást és tanácsadást nyújtanak az ügyfeleknek - ismertette Vinnai Győző.
 
 
Fotó: Freedigitalphotos.net
Forrás: MTI
 
 

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2013.11.12