Már csak két hét van az ingyenes készpénzfelvétel igénylésére

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Két hétig lehet még megtenni az ingyenes készpénzfelvételhez szükséges nyilatkozatot - mondta a Fidesz szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. Mint korábban megírtuk, nyilatkozat szükséges ahhoz, hogy 2014. februártól havonta kétszer 150.000 Forintot ingyen felvehessenek az ügyfelek a bankautomatákból.
Január 20-ig kell nyilatkozni, hogy februártól ingyenes legyen a készpénzfelvétel
Zsigó Róbert emlékeztetett: a pénzintézetek ügyfeleinek január 20-ig kell nyilatkozatot tenniük ahhoz, hogy - egy bankszámlájuk esetében - februártól havonta kétszer összesen legfeljebb 150 ezer forintot díjmentesen vehessenek fel bármelyik bankautomatából.
    
Aki január 20. után nyilatkozik, az később élhet e lehetőséggel - tette hozzá.
 
Hogyan lehet nyilatkozni?
Nyilatkozni egy egységes űrlapon személyesen vagy e-bankon keresztül lehet annál a pénzintézetnél, ahol az ügyfélnek az a számlája van, amelyik esetében élni akar az ingyenes pénzfelvétellel. Azoknak is nyilatkozatniuk kell, akiknek csak egy bankszámlájuk van, vagy egyáltalán nem használnak bankkártyát - hívta fel a figyelmet.
    
A kormánypárt szóvivője megjegyezte, az eddigi tapasztalok szerint az ügyfelek körülbelül kétharmada, az Interneten töltötte ki a szükséges dokumentumot.
 
Pénzintézetek nem háríthatják át az ingyenes tranzakció költségét a fogyasztókra
A Fidesz szerint az ingyenes készpénzfelvétel, amely a pénzügyi rezsicsökkentés része, a lakosság banki költségeinek csökkentését szolgáló alapvetői fogyasztói jog, a bankok pedig kötelesek biztosítani ügyfeleiknek - mondta Zsigó Róbert, jelezve, hogy a pénzintézetek nem háríthatják át az ingyenes tranzakció költségét a fogyasztókra. "Ha a bank számlavezetési díjat akar emelni az ingyenes készpénzfelvétel miatt, annak a pénzintézet számára súlyos következményei lehetnek" - jelentette ki.
    
A szóvivő végül hangsúlyozta, hogy a havi kétszeri díjmentes pénzfelvétellel egy munkavállaló évente akár húszezer forintot is spórolhat.
 
 
Fotó: Freedigitalphotos.net
Forrás: MTI
 
 

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2014.01.08