Duplájára nőhet a kétgyermekesek családi adókedvezménye

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


A két gyermeket nevelő családoknál évente további 55-60 milliárd forinttal több maradhatna, ha a döntéshozók a tervek szerint valóban a jelenlegi duplájára emelnék a kétgyermekesek családi adókedvezményét - írja a Magyar Nemzet a szombati számában. Már végeztek számításokat, ezek szerint a kétgyermekesek kedvezményének megduplázása évente további 55-60 milliárd forintot hagyna az érintetteknél - mondta a Magyar Nemzetnek Pankucsi Zoltán, a nemzetgazdasági tárca adóügyi helyettes államtitkára.
A helyettes államtitkár szerint az új adórendszer az első két évben egyaránt 180-180 milliárd forintot hagyott kedvezmény címén a családoknál, vagyis a költségvetés 2011-ben és 2012-ben összesen 360 milliárd forinttal járult hozzá a gyermekek iskoláztatásához, gondozásához.

Az idén látványos emelkedés várható
Tavaly az adatok hasonlóan alakultak, az idén viszont látványos emelkedés várható, az év eleje óta ugyanis nemcsak a személyi jövedelemadóból, hanem a munkavállalói járulékból is levonható a kedvezmény.
Pankucsi Zoltán szerint jórészt az új rendelkezésnek köszönhetően 2014 első négy hónapjában a tavalyihoz képest 14 milliárd forinttal többől gazdálkodhatnak a szülők, az idén a 230 milliárdot is elérheti a családoknál hagyott összeg.

Előzetes becslés szerint az állam négy év alatt - 2011 elejétől 2014 végéig - családi kedvezmény címén több mint 750 milliárd forintot hagyhat a kisgyermeket nevelőknél - jegyezte meg a helyettes államtitkár.

Fotó: Freedigitalphotos.net
Forrás: mti

<

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2014.06.11