Az idén több pénz marad a családoknál!

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


A családi adórendszer ez évi módosításával az idén a tavalyinál is több pénzhez jutnak a gyermekes családok - mondta a kormányszóvivő a kormany.hu-nak 2014. augusztus 23-án, szombaton. Kurucz Éva kormányszóvivő ismertetése szerint az idei első fél évben 95 milliárd forinttal több maradt a gyermeket nevelő családok zsebében.

Több ezer forinttal nőhet a kiskeresetű szülők nettó fizetése
A családi adókedvezménnyel 2011-től kezdődően minden egyes évben évi 180 milliárd forinttal több pénz maradt a gyermekeseknél. Az idén ez az összeg 230 milliárd forintra emelkedhet, mivel januártól életbe lépett a kiskeresetűek adócsökkentése - fejtette ki.
Az intézkedésnek köszönhetően a kiskeresetű szülőknek több ezer, de akár több tízezer forinttal is nőhet a nettó fizetése az idén - tette hozzá.

Az idén januártól bevezetett új családi adókedvezmény miatt járunk jobban
Az idén januártól bevezetett módosítás lényege, hogy azok a szülők, akik korábban a családi adókedvezmény teljes összegét nem tudták igénybe venni, azok családi járulékkedvezmény formájában az egészségbiztosítási és a nyugdíjjárulékból érvényesíthetik az adókedvezményt.
Ez azt jelenti, hogy a bruttó bér eddigi 16 százalékáról 33 százalékára nő a családi adókedvezmény által elérhető maximális adómegtakarítás.

Egyes családoknál több tízezer forint is lehet a keresetnövekedés
A kiszélesített rendszer a számítások szerint 260-270 ezer háztartást, illetve családot érint.
Például egy háromgyerekes családban: ha a két szülő együttes jövedelme 100 ezer forint, akkor 2013-ban ez nettó 81 500 forintot jelentett, 2014-ben pedig már 98 500 forint a nettó jövedelmük, vagyis az idén nettó 17 ezer forinttal több marad a családoknál. Ha egy szintén háromgyerekes családnál a két szülő együttesen 300 ezer forintot keres, akkor 51 ezer forinttal kapnak többet havonta kézhez, mint tavaly.

TGYÁS, GYED, GYES, ELLÁTÁSOK KISOKOSA >>


Forrás: mti
Fotó: FreeDigitalPhotos

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2014.08.25