Iskolakezdési támogatás 2014: 30 450 Forint gyermekenként

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


30 ezer forintos anyagi segítséget jelent gyermekenként az iskolakezdési támogatás, amit a munkáltatók adhatnak. Az iskolakezdési támogatás a közoktatásban tanuló gyermekek után kapható utalvány formájában Az a szülő is kaphat, akinek gyermeke elballagott az óvodából, és most kezdi az iskolát – tájékoztatott a NAV. A munkáltatók idén is adhatnak iskolakezdési támogatást - ami több mint 30 ezer forintos anyagi segítséget jelent -, amelyet az alkalmazottak a közoktatásban tanuló gyermekek után kaphatják meg utalvány formájában - tájékoztatott 2014. augusztus 28-án, csütörtökön Facebook oldalán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Az utalvány tankönyv, taneszköz és ruházat vásárlására használható
A közlemény szerint 30 450 forint adható gyermekenként a munkavállalónak iskolakezdési támogatás címen az idén. Ez a béren kívüli juttatás csak azokat a szülőket illeti, akik iskolás gyermeket nevelnek.
Iskolakezdési támogatásként olyan utalvány adható, amely ez év végéig felhasználható tankönyv, taneszköz és ruházat vásárlására. Az utalványt közvetlenül a pénztári fizetésnél kell felhasználni, utólag nincs lehetőség számla elszámolására.

Ezek az iskolakezdési támogatás feltételei
Az utalvány értéke több iskolás gyermek esetén többszöröződhet - hívja fel a szülők figyelmét a NAV. A támogatás feltétele, hogy:
  • a támogatásban részesülő alkalmazott vagy házastársa gyermekei után családi pótlékra legyen jogosult.
  • a támogatásban mindkét családi pótlékra jogosult szülő részesülhet még akkor is, ha a szülők egy munkahelyen dolgoznak.
  • az a szülő is kaphat iskolakezdési támogatást, akinek a gyermeke már elballagott az óvodából és szeptemberben kezdi meg az általános iskola első osztályát.
  • az iskolakezdési támogatás a kirendelt alkalmazottaknak és a társas vállalkozás személyesen közreműködő tagjának is adható - tartalmazza a tájékoztatás.

Fotó: Freedigitalphotos.net
Forrás: mti
<

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2014.08.29