A tervek szerint 116 ezer forinttal több jövedelmük lehet kétgyermekes családoknak jövőre

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Jövőre tovább csökkenhet a személyi jövedelemadó mértéke, a mintegy 350 ezer kétgyermekes szülő családi adókedvezményének összege pedig nő. A költségvetési törvényjavaslat indoklásában az áll, hogy így 2016-ban 145 milliárd forint marad a családoknál. 116 ezer forinttal több jövedelmük lehet a kétgyermekes családoknak jövőre
A parlament honlapjára szerdán felkerült javaslat alapján az átlagkeresettel rendelkező kétgyermekes családoknak jövőre 116 ezer forinttal több jövedelmük lesz.

2016-ban 5 százalékkal nő a családoknál maradó összeg
A kisgyermekes édesanyák foglalkoztatását ösztönző gyed extrára jövőre 24 milliárd forinttal fordítanak többet a bevezetés előtti (2013-as) szinthez képest. Az idei összeghez képest 8 milliárd forinttal, mintegy 5 százalékkal nő a gyed extrának köszönhetően a családoknál maradó összeg.

Jövőre egész évben igényelhető lesz a családi otthonteremtési program
2016-ban már a teljes esztendőben igénybe vehető lesz az új családi otthonteremtési program, a célra 9-10 milliárd forint keretösszeget biztosítanak.

Folytatódik az ingyenes gyermekétkeztetési program
A tervezet szerint jövőre folytatódik az ingyenes gyermekétkeztetési program; az ellátások támogatása az idei 58 milliárd forintról 70 milliárd forintra emelkedik.

Emelkedik a bölcsődei kisgyermeknevelők és az örökbefogadási tanácsadók bére
A koragyermekkori intervencióban szerepet vállaló pedagógiai szakszolgálatok 600 millió forinttal kapnak többet jövőre. A felsőfokú végzettségű bölcsődei kisgyermeknevelők, valamint a területi gyermekvédelmi szakszolgálatokban dolgozó örökbefogadási tanácsadók bérére 1,4 milliárd forinttal több jut, mert a kormány döntése értelmében kiterjesztik rájuk a pedagógus-életpályát.

Emelkedik jövőre a gyedre és a szociális támogatásokra fordítható összeg
A gyedre fordított idei 109,5 milliárd forint jövőre 116,3 milliárdra emelkedik a javaslat szerint, a jövedelempótló és kiegészítő szociális támogatások összege pedig 125,6 milliárd forintról 133,1 milliárdra nő.


Fotó: Freedigitalphotos.net
Forrás: MTI


Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2015.05.14