13. havi családi pótlék 2015-ben: jár vagy nem jár? - Itt a hivatalos álláspont

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


13. havi családi pótlék 2015-ben: jár vagy nem jár? - Itt a hivatalos álláspont Az elmúlt hetekben több weboldalon is nagy érdeklődést váltott ki a hír, miszerint a családoknak jár a 13. havi családi pótlék, melyet egyes források szerint augusztusban, más szerint szeptemberben lehet majd igényelni. MI igaz ebből? Az Emberi Erőforrások Minisztériumát kérdeztük. Az elmúlt hetekben több weboldalon is nagy érdeklődést váltott ki a hír, miszerint a családoknak jár a 13. havi családi pótlék, egyebek közt ezeken a portálokon:
- http://ezigaz.info/onnek-is-jar-a-13-havi-csaladi-potlek-szeptember-vegeig-kell-igenyelni/
- http://organikusok.blogspot.hu/2015/08/13-havi-csaladi-potlek-minden-magyar.html
- http://mindenegybenblog.net/neked-is-jar-a-13-havi-csaladi-potlek-70457

A 13. családi pótlékot egyes források szerint augusztusban, más szerint szeptemberben lehet majd igényelni - azaz nem érkezik automatikusan.

Természetes, hogy a hírnek sok család megörült, és rengetegen gondolkodás nélkül osztották meg a jó hírt másokkal - ám amint az már többször bebizonyosodott az internetes hírekkel, ismét csak átverés volt az egész.


13. havi családi pótlék: lesz vagy sem?
Amikor ugyanis a 13. havi családi pótlékkal kapcsolatban megkérdeztük az Emberi Erőforrások Minisztériumát - akiknek elküldtük a 13. havi családi pótlékról szóló hírek linkjeit is -, a következő választ kaptuk tőlük.

"Minisztériumunkhoz írott megkeresésére a Család és Ifjúságügyért Felelős államtitkársággal is egyeztetve tájékoztatom, a csatolt internetes hivatkozások úgynevezett hoaxok, azaz neten terjedő álhírek.
 
A megfogalmazása is furcsa, mert aki jogosult családi pótlékra, annak miért kellene igényelnie.
 
A hiteles információkat mindig tárcánk honlapja tartalmazza, de ettől függetlenül más területen is jelennek meg alaptalan információk."


Milyen juttatásokra, ellátásokra számíthatnak a családok?

Oldalunkon hiteles és naprakész információkhoz juthatsz a családokat érintő juttatásokról, ellátásokról, kattints a Kisokosra »
A családi pótlékkal kapcsolatban ezen a linken tájékozódhatsz »


Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2015.08.31