Adóbevallás 2017: már csak néhány napig kérheted az szja-bevallásod tervezetének postázását a NAV-tól!

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Adóbevallás 2017: már csak néhány napig kérheted az szja-bevallásod tervezetének postázását a NAV-tól! Már csak néhány napig lehet kérni a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a személyi jövedelemadóról (szja) szóló adóbevallási tervezet postázását - közölte a hivatal pénteken az MTI-vel. Március 16-ig lehet kérni a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a személyi jövedelemadóról (szja) szóló adóbevallási tervezet postázását - közölte a hivatal pénteken az MTI-vel.

Így kérheted az adóbevallás-tervezetet március 16-ig!
A közlemény szerint az ügyfelek levélben, sms-ben vagy a NAV honlapján kitölthető űrlapon kérhetik, hogy a hivatal az adóbevallási tervezetet postai küldeményként juttassa el hozzájuk.

Hozzátették, hogy a dokumentumokat az ügyfélkapun keresztül is meg lehet tekinteni március 15-től. Aki nem kéri a postázást és ügyfélkapuja sincs, az március 16-tól a NAV ügyfélszolgálatain nézheti meg az elkészült tervezetet - írták.

Több millió adózó számára készítik el
A NAV utalt arra, hogy idén mintegy 3,8 millió adózó számára külön kérés nélkül készítik el az szja-bevallási tervezetet, és értesítést is küldenek, ha az fizetendő vagy visszaigényelhető adót mutat ki.

Mit kell tudnod a 2017-es adóbevallásról? Részletes cikkünket itt találod »

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2017.03.13