SZÉP-kártyád van? Erre figyelj most oda, hogy el ne vesszen a rajta lévő összeg!

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


SZÉP-kártyád van? Erre figyelj most oda, hogy el ne vesszen a rajta lévő összeg! Legkésőbb 2017. május 31-ig használhatók fel a SZÉP-kártyákra két éve feltöltött juttatások - jelenleg mintegy 4,2 milliárd forint van a kártyákon - ezt követően a kártyakibocsátó bankok visszautalják a munkáltatóknak a megmaradt pénzt. Még két hónapjuk van a SZÉP-kártyák tulajdonosainak a 2015. évi feltöltésekből maradt összegek elköltésére - hívta fel a figyelmet a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) keddi MTI-nek küldött közleményében.

Május 31-ig el kell költened a SZÉP kártyádon maradt pénzt!
Legkésőbb május 31-ig használhatók fel a SZÉP-kártyákra 2 éve, azaz 2015-ben feltöltött juttatások - jelenleg mintegy 4,2 milliárd forint van a kártyákon - ezt követően a kártyakibocsátó bankok visszautalják a munkáltatóknak a megmaradt pénzt.
 

Mire jó a SZÉP kártya?


A SZÉP Kártya három alszámlát tartalmaz, ahonnan különféle szolgáltatásokért fizethetsz.

Szálláshely-szolgáltatási zseb
A szálláshely-szolgáltatási alszámlára a munkáltatód évi 225 ezer forintot utalhat. Ha utazást, nyaralást, hosszú hétvégét tervezel, akkor erről fizetheted a belföldi szálláshelyek és belföldi utazások, üdülések árát.

Szabadidő zseb
A szabadidő alszámla kerete évi 75 ezer forint. Ezt értelemszerűen különböző kulturális és szórakoztató intézményekben, például színházakban, múzeumokban, állatkertben, koncerteken, illetve egészségügyi és sportszolgáltatásoknál használhatod fel - lehetőséged van például edző- és fitnesztermekben, szoláriumban, uszodában, szaunában vagy akár szépség- és alakformáló szalonban is elkölteni.

Vendéglátás zseb
A vendéglátás vagy melegétel alszámla éves kerete 150 ezer forint - ezzel egyebek közt éttermekben, kifőzdékben, menzákon, büfékben tudsz fizetni. A vendéglátás zsebben lévő összeget az ország több ezer éttermében elfogadják!

A szállásért és fürdőszolgáltatásokért a kártyarendelet értelmében a SZÉP-kártya valamennyi zsebéből lehet fizetni.

Mire költenek az emberek a SZÉP Kártyáról?
A Magyar Turisztikai Ügynökség kiemelte, hogy a SZÉP-kártya hatása a belföldi turizmusra 2016-ban jelentősebb volt, mint korábban bármikor: a szálláshelyi költések tavaly elérték a 18,5 milliárd forintot, ami a belföldi szállásdíjbevételek egyötöde.

A kártya népszerűsége a munkáltatók körében is növekedett: 2016-ban az előző évinél 10,6 százalékkal magasabb összeget, 100,1 milliárd forintot utaltak rá a munkáltatók. A januárban és februárban utalt 11,9 milliárd forint 9 százalékkal haladta meg a tavalyi feltöltéseket, a 11,2 milliárd forint költés pedig 7,5 százalékkal múlta felül a 2016-ost.

Forrás: MTI, szepkartyasok.hu

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2017.04.05