Termékvisszahívás: újabb szennyezett tejet találtak! Ha ilyet vettél, ne idd meg és a gyereknek se add - Hányást, hasmenést okozhat

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Termékvisszahívás: újabb szennyezett tejet találtak! Ha ilyet vettél, ne idd meg és a gyereknek se add - Hányást, hasmenést okozhat Újabb, a gyártási folyamat során szennyeződött UHT tejet vont ki a forgalomból a Nébih. Cikkünkből megtudhatod a tej pontos adatait. Újabb, a gyártási folyamat során szennyeződött UHT tejet vont ki a forgalomból a Nébih, áll a hatóság honlapjának friss, 2018. szeptember 27-i keltezésű hírében.

Egy Auchan saját márkás tejet is visszahívnak szennyeződés miatt
A szennyeződés elszórtan, azaz a termék nem minden dobozában fordul elő. A Nébih a maximális biztonság érdekében döntött a teljes tétel visszahívása mellett.

Azonosító adatok:
terméknév: AUC UHT TEJ 1,5% 1L
minőségmegőrzési idő: 24.01.2019.
gyártási azonosító: 209.S.
gyártó üzem engedélyezési száma: HU 260 EK
forgalmazó: Auchan Magyarország Kft.

Az áruházláncban az érintett tételt már levették az üzletek polcairól, a visszavitt termékek vételárát pedig - tájékoztatásuk szerint - megtérítik a vásárlóknak.

Korábbi hír a szennyezett tejről: 2018. szeptember 14.
Fogyasztói bejelentés alapján vizsgálta a Nébih a 22.01.2019. minőségmegőrzési idővel ellátott, 2,8%-os, 1 literes S-Budget UHT tejet. A termék mikrobiológiai szennyezettségét a laboratóriumi vizsgálatok is megerősítették, ezért a Nébih elrendelte annak forgalomból való kivonását és fogyasztóktól történő visszahívását.

A termék a gyártási folyamat során szennyeződött, érzékenyebb embereknél a tej elfogyasztása enteriális tüneteket (hányás, hasmenés, hidegrázás) okozhat.

Azonosító adatok
terméknév: S-BUDGET UHT tej 2,8% 1l
minőségmegőrzési idő: 22.01.2019.
gyártó üzem engedélyezési száma: HU 260 EK
forgalmazó: SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.

A hatóság kéri, hogy aki rendelkezik a fenti azonosító adatokkal ellátott termékkel, ne fogyassza el. Az érintett üzletlánc tájékoztatása szerint a visszavitt termékek vételárát megtérítik a vásárlóknak.

Forrás: Nébih

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.09.28