Figyelem, termékvisszahívás: Ezt a bébiételt ne add a gyereknek, mérgező hatású aflatoxint mutattak ki benne!

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Figyelem, termékvisszahívás: Ezt a bébiételt ne add a gyereknek, mérgező hatású aflatoxint mutattak ki benne! Figyelem, a Babylove bio gyümölcspüré bébiételekben a megengedettnél magasabb lehet az aflatoxin-tartalom - ha ilyen terméket vettél, ne add a gyermekednek, hanem vidd vissza! Részletek a cikkben! A dm arról tájékoztatta a Nébihet, hogy önellenőrzési vizsgálat során megállapították, a Babylove bio gyümölcspüré bébiételekben a megengedettnél magasabb lehet az aflatoxin-tartalom. Ezért ezeket a termékeket visszahívják.
 

Túl magas aflatoxin-tartalom a bébiételben - ezek a termékek érintettek


A termékek neve:
1: Babylove bio gyümölcspüré gránátalma-mangó,4 hónapos kortól
Minőségmegőrzési idő: 15.10.2020.
Kiszerelés: 190g

2: Babylove bio gyümölcspüré őszibarack-maracuja, 4 hónapos kortól
Minőségmegőrzési idő: 16.10.2020.
Kiszerelés: 190g

3: Babylove bio gyümölcspüré eper-málna-alma, 4 hónapos kortól
Minőségmegőrzési idő:16.10.2020
Kiszerelés: 190g

4: Babylove gyümölcspüré eper-banán- alma müzlivel, egyéves kortól
Minőségmegőrzési idő: 16.10.2020 és 17.10.2020
Kiszerelés: 90g

A Nébih arra kéri a fogyasztókat, hogy amennyiben a fenti azonosítókkal ellátott termékből vásároltak, azt ne használják fel, az üzletek visszaveszik a termékeket. További részletek a dm honlapján »

Mi az aflatoxin?
A Nébih tájékoztatása szerint a mikotoxinok különböző penészgombák által termelt másodlagos anyagcseretermékek, melyek elfogyasztva az állati és emberi szervezetre egyaránt toxikus hatást fejtenek ki.

Közülük talán a legsúlyosabb problémát okozó mikotoxinok az Aspergillus flavus, Aspergillus parasiticus és Aspergillus nominus gombák által termelt aflatoxinok. Az aflatoxinok már nagyon kis mennyiségben is mérgező, májkárosító, rákkeltő, a sejtek örökítő anyagát és a szervezet védekezőrendszerét károsan befolyásoló vegyületek. Nagy mennyiségben gyors lefolyású, akut mérgezést is okozhatnak, melynek során a kialakuló súlyos májelégtelenség akár halálhoz is vezethet.

Különösen érzékenyek az aflatoxinokra a gyermekek, valamint azok, akik a hepatitisz B vírus által okozott májgyulladásban szenvednek. A lakosság védelmére számos élelmiszer és takarmány maximálisan megengedhető aflatoxin tartalmát Uniós jogszabály írja elő.

Forrás, fotó: Nébih, dm

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.04.01