Figyelem, termékvisszahívás: Ha ilyen tálkát vettél a gyereknek, ne add oda neki, vesekárosodást okozhat!

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Figyelem, termékvisszahívás: Ha ilyen tálkát vettél a gyereknek, ne add oda neki, vesekárosodást okozhat! Melamin kioldódást mért gyerekeknek szánt, kínai „bambusz” tálkából a német hatóság november közepén. A kifogásolt termékből Magyarországra is szállítottak. Ha ilyet vettél, ne használd! Melamin kioldódást mért gyerekeknek szánt, kínai „bambusz” tálkából a német hatóság november közepén. A kifogásolt termékből Magyarországra is szállítottak. Az esetről a Nébih a RASFF rendszeren keresztül értesült.

A jelentés szerint a német nagykereskedő elrendelte a termék piacról történő kivonását és visszahívását.

Figyelem, termékvisszahívás: Ha ilyen tálkát vettél a gyereknek, ne add oda neki, vesekárosodást okozhat!

A termék azonosító adatai
A termék neve: Nüby bambuszból és kukoricából készült tálka (Nüby Teller, Made from Bamboo & Maize, Eco-Friendly)
Származási ország: Kína
Forgalmazó: Müller Drogéria Magyarország Bt.
EAN kód: 048526055005
RASFF referenciaszám: 2018.3350
 
A vonatkozó jogszabályok értelmében az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak nem változtathatják meg az élelmiszer összetételét vagy érzékszervi tulajdonságait. Mivel a termékből hő hatására melamin oldódik ki, ezért a Nébih kéri a vásárlókat, hogy aki rendelkezik háztartásában a fenti azonosítókkal ellátott tálkával, ne használja azt! (Cikkünk megírásának idején a Müller drogéria weboldalán nem szerepelt, hogy aki ilyen terméket vásárolt, visszaviheti-e a boltba.)
 
A melaminról:
A melamin nitrogéntartalmú, heterociklusos, aromás szerves vegyület. Elsősorban a műanyagiparban alkalmazzák formaldehidgyanták készítésére, de ciromazin származékát rovarölő szerként is felhasználják. A melamin tartalmú edényekből, konyhai eszközökből hő hatására melamin oldódhat ki, amely vesekárosodást idézhet elő.

Olvasd el ezt is!
Így tanítsd meg a kisgyermeked orrot fújni! 5 játékos módszer, ami neki is tetszeni fog »


Forrás, fotó: Nébih

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.11.22