Figyelem, termékvisszahívás: Ha ilyen rágcsát vettél, ne edd meg, inkább vidd vissza! - Allergiás reakciót is kiválthat

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Figyelem, termékvisszahívás: Ha ilyen rágcsát vettél, ne edd meg, inkább vidd vissza! - Allergiás reakciót is kiválthat Kéntartalmú adalékanyag miatt visszahívott a forgalomból egy zöldségchipset a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Kéntartalmú adalékanyag miatt visszahívta a forgalomból a LOLO tomato veggie snack paradicsomcsipszet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

A Nébih honlapján közzétett tájékoztatás szerint laboratóriumi vizsgálat mutatta ki, hogy a termék határérték felett tartalmaz kéntartalmú adalékanyagot.

termékvisszahívásA kifogásolt termék adatai:
Termék neve: LOLO tomato veggie snack (paradicsom chips, szárított paradicsom)
Márka: LOLO
Csomagolás: védőgázas csomagolásban
A termék jelölésén szereplő forgalmazó: Lolo Snack Kft. (Kaposvár)
Gyártó: Opti-Cost Kft. (Kaposvár)

Megtévesztő volt a jelölés
A kéntartalmú adalékanyag a jelölésen nem volt feltüntetve, vagyis a csomagolásra megtévesztő módon került az adalékmentességre utaló "100% natural" (100 százalék természetes), és a "no added preservative" (hozzáadott tartósítószer nélkül) felirat - tették hozzá.

A kén-dioxid és a szulfitok (E 220-228) élelmiszer-adalékanyagok, amelyeket egyebek közt tartósítószerként adnak az élelmiszerekhez. Az arra érzékeny embereknél allergiás reakciót okozhatnak - hívta fel a figyelmet a Nébih.

Visszahívják a terméket
A Nébih minőségmegőrzési időre és kiszerelési egységre való tekintet nélkül, azonnali hatállyal elrendelte a termék forgalomból való kivonását, visszahívását, valamint további hatósági intézkedésig megtiltotta a forgalomba hozatalát.

A hivatal arra kéri a fogyasztókat, hogy aki ilyen terméket vásárolt - különösen, aki a kén-dioxidra érzékeny – ne fogyassza el, vigye vissza a terméket a forgalmazó üzletbe, ahol az árát visszafizetik számára.

Forrás, fotó: Nébih, MTI

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2020.02.13