Nyolcadikos a gyerek? Fontos változás a felvételi eljárásban a koronavírus miatt - Az Oktatási Hivatal tájékoztatása

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Nyolcadikos a gyerek? Fontos változás a felvételi eljárásban a koronavírus miatt - Az Oktatási Hivatal tájékoztatása A középiskolába felvételizőknek eredetileg március 19. és 20. között nyílt volna lehetősége arra, hogy változtassanak a megjelölt tanulmányi területeken - ezt a határidőt módosította most az Oktatási Hivatal. A középiskolába felvételizőknek eredetileg március 19. és 20. között nyílt volna lehetősége arra, hogy változtassanak a megjelölt tanulmányi területeken - ezt a határidőt módosította most az Oktatási Hivatal.

Nem kell postázni, és kitolták a határidőt
Közlésük szerint a korábbi időponttal ellentétben még egy hétig, március 25-ig elektronikusan módosíthatók a középfokú felvételi jelentkezések.

A hivatal tájékoztatása szerint az országos veszélyhelyzetre tekintettel a középfokú felvételi jelentkezések módosító adatlapjainak postázására idén nincs szükség.



Mit jelent a felvételi jelentkezési lap módosítása?
- A tanulók a felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai alapján egyetlen alkalommal módosíthatják a középfokú eljárásban eredetileg beadott jelentkezésüket: megváltoztathatják a megjelölt tanulmányi területek sorrendjét, illetve újakat is felvehetnek.

- Újabb tanulmányi terület csak a tanulói adatlapon már szereplő középfokú iskolában, és csak a középfokú iskola erre kijelölt képviselőjével történt előzetes egyeztetés alapján jelölhető meg. Az egyeztetés tényét a középfokú iskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetni.

- Korábban nem választott iskolába nem lehet jelentkezni, és tanulmányi terület sem törölhető!

- A jelentkezés megváltoztatásához módosító tanulói adatlapot kell kitölteni. A módosító adatlapnak az Oktatási Hivatalhoz (OH) történő - elektronikus - elküldésével a korábban beküldött tanulói adatlap érvényét veszti.

A felvételi módosítás eljárásrendje az OH honlapján olvasható - közölte az Oktatási Hivatal.

Forrás: MTI
Fotó: Rawpixel

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2020.03.18