Orbán Viktor: Ez a húsvét másmilyen lesz, mint amilyenek a húsvétjaink lenni szoktak - A miniszterelnök csütörtöki bejelentése

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Orbán Viktor: Ez a húsvét másmilyen lesz, mint amilyenek a húsvétjaink lenni szoktak - A miniszterelnök csütörtöki bejelentése A mai napon több fontos bejelentésre is sor került. Először Maruzsa Zoltán közoktatásért felelős miniszter mondta el az érettségivel kapcsolatos javaslatokat, délután pedig Orbán Viktor bejelentése következett. A mai napon több fontos bejelentésre is sor került. Először Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár mondta el az érettségivel kapcsolatos javaslatokat, délután pedig Orbán Viktor bejelentése következett.

Lazult a fegyelem a fővárosban
Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, a kommunikációs akciócsoport vezetője a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában április 9-én, csütörtök reggel azt hangsúlyozta, hogy csak a kormány által hozott intézkedések, javaslatok betartásával lehet megfékezni a koronavírus-járványt, ez a "siker záloga".

Mint mondta, az elmúlt napokban lazult a fegyelem Budapesten és az agglomerációban, a forgalom szinte a normálishoz hasonlított. A kijárási korlátozásnak akkor van értelme, ha a lakosság közreműködik, és betartja az előírásokat - hívta fel a figyelmet, utalva arra, hogy a húsvéti ünnepek alatt a fertőzések számának robbanásszerű növekedése is bekövetkezhet.

orbán
Orbán Viktor április 6-án - Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A lakosság ötödére veszélyes a koronavírus
Kiemelte azt is: meg kell érteni, hogy bár a lakosság 80 százaléka szinte tünetmentes a betegség alatt, 20 százalékra különös veszélyt jelent a vírus.

A kijárási korlátozás meghosszabbításáról vagy szigorításáról Orbán Viktor miniszterelnök az egyeztetések után, csütörtök délután dönt - tette hozzá reggel.

Orbán Viktor bejelentése
Orbán Viktor végül csütörtök délután fél 5-kor a saját Facebook-oldalán tette közzé, hogy miután meghallgatta a polgármestereket, beszélt a járványügyi szakemberekkel, rendőrökkel, tudósokkal, egybehangzó véleményük az volt, hogy értelmesek és sikeresek voltak az eddigi korlátozások. Ennek alapján a következő döntéseket hozták:

- A kijárási korlátozás időtartalmát határozatlan időre meghosszabbítják, hetente döntenek az esetleges további hosszabbításokról
- Húsvét idejére (hétfő éjfélig) egy külön jogosítványt adnak a polgármesterek kezébe, hogy a saját településükre nézve további speciális, szigorító szabályokat alkothatnak meg és vezethetnek be



Mindemellett a miniszterelnök arra kér mindenkit, hogy a korlátozó szabályokat tartsák be, kerüljék a csoportosulást, és fokozottan figyeljünk az idősekre.

- Ez a húsvét másmilyen lesz, mint amilyenek a húsvétjaink lenni szoktak. Kérem Önöket, húsvét idején is vigyázzunk egymásra - zárta szavait Orbán Viktor.

Forrás: Facebook/Orbán Viktor
 

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2020.04.09