Főoldal > Cikkek > Hivatalos ügyek > Orbán Viktor: Ez a húsvét másmilyen lesz, mint amilyenek a húsvétjaink lenni szoktak - A miniszterelnök csütört - Szülők Lapja

Orbán Viktor: Ez a húsvét másmilyen lesz, mint amilyenek a húsvétjaink lenni szoktak - A miniszterelnök csütörtöki bejelentése

Szülőklapja képA mai napon több fontos bejelentésre is sor került. Először Maruzsa Zoltán közoktatásért felelős miniszter mondta el az érettségivel kapcsolatos javaslatokat, délután pedig Orbán Viktor bejelentése következett.

Szerző: Szülők lapja
2020-04-09
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Ez a cikk 372 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A mai napon több fontos bejelentésre is sor került. Először Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár mondta el az érettségivel kapcsolatos javaslatokat, délután pedig Orbán Viktor bejelentése következett.

Lazult a fegyelem a fővárosban
Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, a kommunikációs akciócsoport vezetője a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában április 9-én, csütörtök reggel azt hangsúlyozta, hogy csak a kormány által hozott intézkedések, javaslatok betartásával lehet megfékezni a koronavírus-járványt, ez a "siker záloga".

Mint mondta, az elmúlt napokban lazult a fegyelem Budapesten és az agglomerációban, a forgalom szinte a normálishoz hasonlított. A kijárási korlátozásnak akkor van értelme, ha a lakosság közreműködik, és betartja az előírásokat - hívta fel a figyelmet, utalva arra, hogy a húsvéti ünnepek alatt a fertőzések számának robbanásszerű növekedése is bekövetkezhet.

orbán
Orbán Viktor április 6-án - Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A lakosság ötödére veszélyes a koronavírus
Kiemelte azt is: meg kell érteni, hogy bár a lakosság 80 százaléka szinte tünetmentes a betegség alatt, 20 százalékra különös veszélyt jelent a vírus.

A kijárási korlátozás meghosszabbításáról vagy szigorításáról Orbán Viktor miniszterelnök az egyeztetések után, csütörtök délután dönt - tette hozzá reggel.

Orbán Viktor bejelentése
Orbán Viktor végül csütörtök délután fél 5-kor a saját Facebook-oldalán tette közzé, hogy miután meghallgatta a polgármestereket, beszélt a járványügyi szakemberekkel, rendőrökkel, tudósokkal, egybehangzó véleményük az volt, hogy értelmesek és sikeresek voltak az eddigi korlátozások. Ennek alapján a következő döntéseket hozták:

- A kijárási korlátozás időtartalmát határozatlan időre meghosszabbítják, hetente döntenek az esetleges további hosszabbításokról
- Húsvét idejére (hétfő éjfélig) egy külön jogosítványt adnak a polgármesterek kezébe, hogy a saját településükre nézve további speciális, szigorító szabályokat alkothatnak meg és vezethetnek beMindemellett a miniszterelnök arra kér mindenkit, hogy a korlátozó szabályokat tartsák be, kerüljék a csoportosulást, és fokozottan figyeljünk az idősekre.

- Ez a húsvét másmilyen lesz, mint amilyenek a húsvétjaink lenni szoktak. Kérem Önöket, húsvét idején is vigyázzunk egymásra - zárta szavait Orbán Viktor.

Forrás: Facebook/Orbán Viktor
 

Címkék: orbán viktor, koronavírus

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

Érettségi 2020 változások: Elmaradnának a szóbeli érettségi vizsgák, vissza lehet lépni az érettségitől - Az Oktatási akciócsoport javaslatai
Érettségi 2020 változások: Elmaradnának a szóbeli érettségi vizsgák, vissza lehet lépni az érettségitől - Az Oktatási akciócsoport javaslatai

Az Operatív törzs sajtótájékoztatóján április 9-én egyebek közt a közelgő érettségiről is szó esett, a tájékoztatást a köznevelésért felelős államtitkár kezdte.

tovább a cikkre
Csecsemőgondozás díj, azaz CSED - Igénylése, jogosultság, meddig jár, nyomtatványok
Csecsemőgondozás díj, azaz CSED - Igénylése, jogosultság, meddig jár, nyomtatványok

Ki jogosult a csecsemőgondozási díjra? Mennyi időre jár? Hogyan számítják ki a CSED összegét? Hogyan kell a kérelmet benyújtani és intézni a folyósítást? Hivatalos OEP–tájékoztatás.

tovább a cikkre
Általános iskolai beiratkozás 2020: Így változott a beiratkozás rendje a koronavírus miatt! - Határidők, teendők
Általános iskolai beiratkozás 2020: Így változott a beiratkozás rendje a koronavírus miatt! - Határidők, teendők

Mennyiben változott a 2020-as általános iskolai beiratkozás a koronavírus-járvány miatt? Az Oktatási Hivatal segítségével üsszeszedtük a legfontosabb információkat.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Hókifli

Hókifli

Sütemények >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 300g liszt 1 db margarin 1 db tojás kevés tej

Recept:

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a tojást és annyi tejet, hogy gyúrható legyen. Fél órára a hűtőbe tesszük, majd lisztes deszkán kinyújtjuk. Pohárral kiszaggatjuk, közepét darált dióval, vagy lekvárral megtöltjük. Félbehajtjuk, széleit m(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Hivatalos ügyek

Jó hír a SZÉP-kártyásoknak: Így könnyítik meg a felhalmozott pénz felhasználását - A rendelet is megjelent

vissza vissza