Gulyás Gergely: A Kaleta-ügy a lehető legszigorúbb ítéletért kiált - Szigorítana a gyermekvédelmi törvényen a kormány

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Gulyás Gergely: A Kaleta-ügy a lehető legszigorúbb ítéletért kiált - Szigorítana a gyermekvédelmi törvényen a kormány Mindent meg kell tenni a gyermekek egészséges lelki és erkölcsi fejlődése érdekében, és ha szigorúbb büntetőjogi eszközökre van szükség, a kormány kész támogatni a büntető törvénykönyv módosítását. Mindent meg kell tenni a gyermekek egészséges lelki és erkölcsi fejlődése érdekében, és ha szigorúbb büntetőjogi eszközökre van szükség, a kormány kész támogatni a büntető törvénykönyv (Btk.) módosítását - közölte a Miniszterelnökség vezetője a július 9-ei, csütörtöki kormányinfón.

Gulyás Gergely miniszter elmondta, a (szám szerint 19 ezer!) gyermekpornográf felvétel birtoklása miatt felfüggesztett börtönbüntetésre és 540 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére ítélt Kaleta Gábor volt perui nagykövet ügyével összefüggésben a kormány foglalkozott a gyermekvédelem kérdésével, és áttekintette a kiskorúak büntetőjogi védelmét.

Készek támogatni a Btk-módosítást
Közölte: a Btk. ezen a területen már most is szigorúbb, mint korábban volt, de a kormány várja a Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető irányításával felálló, a gyermekvédelmi rendszert áttekintő munkacsoport javaslatait, és ha kell, kész támogatni a Btk-módosítást.

A Kaleta-ügyet Gulyás Gergely gyomorforgatónak és elfogadhatatlannak nevezte, ami "a lehető legszigorúbb ítéletért kiált".
(Kaleta Gábor egyébként enyhítésért fellebbezést nyújtott be, így az eljárás másodfokon folytatódik.)



Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezetője július 8-án posztolt a Facebook-oldalán a Kaleta-üggyel kapcsolatban. Egyebek közt undorítónak nevezte tettét, a bíróság ítéletét pedig felháborítónak. Mint írja, felül fogják vizsgálni a gyermekvédelmi jogszabályokat, és olyan szigorításokat hoznak, hogy a pedofilok "ezentúl a legsúlyosabb büntetéseket kapják".

Gulyás Gergely: A Kaleta-ügy a lehető legszigorúbb ítéletért kiált - Szigorítana a gyermekvédelmi jogszabályokon a kormány

Olvasd el ezt is!
Szülőként te is sokat tehetsz azért, hogy a gyermekedről készült ártatlan fotók ne kerüljenek illetéktelenül beteg lelkű emberek kezébe. Olvasd el, miért káros, ha meggondolatlanul osztasz meg képeket a szemed fényéről az interneten »

Ha pedig a való világban is megvédenéd a gyermeked a pedofiloktól, akkor minél hamarabb érdemes megtanítanod neki a bugyiszabályt, vagy más néven fehérnemű-szabályt - erről itt írtunk bővebben »

Forrás: MTI, Facebook/Kocsis Máté
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt (Gulyás Gergely a június 25-ei Kormányinfón)

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2020.07.09