Figyelem, termékvisszahívás: Baj van egy konyhai eszközzel, ha ilyet vettél, ne használd!

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Figyelem, termékvisszahívás: Baj van egy konyhai eszközzel, ha ilyet vettél, ne használd! Probléma van egy műanyag szedőkanállal, melyből több magyar üzletbe is érkezett, ezért a Nébih arra kér mindenkit, hogy ne használja az eszközt. Probléma van egy műanyag szedőkanállal, melyből több magyar üzletbe is érkezett, ezért a Nébih arra kér mindenkit, hogy ne használja az eszközt.

A szlovén hatóság ellenőrzése során primer aromás amin (PAA) kioldódást mutatott ki kínai, FISKARS márkájú szedőkanálból.

A kifogásolt termék adatai:
Megnevezése: Functional Form Spoon (Funkcionális kanál)
Márka: FISKARS
Termék leírása: Fekete, nejlon szedőkanál narancsszínű, szilikon szegéllyel
Termék kód: 1027299
Tételszám: 191223
Származási ország: Kína


Ha ilyen terméket vettél, élelmiszer kínáláshoz ne használd

A primer aromás aminokról
A primer aromás aminok (PAA) aminocsoportot és egy aromás szénhidrogén csoportot tartalmazó szerves vegyületek. A legegyszerűbb primer aromás amin a fenil-amin, más néven anilin. Az aminok egyes képviselőit műanyaggyártásban, festékgyártásban használják.

Az élelmiszerekbe kerülhetnek PAA-k a velük érintkezésbe kerülő anyagokból, pl. papír csomagolóanyagok feliratához használt tintából is.

A vegyületeknek egy része rákkeltő, másik részük pedig feltehetően rákkeltő hatású, ugyanakkor több PAA vegyület esetében nem merült fel aggály a karcinogén hatás kapcsán.

Forrás, fotó: Nébih

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2020.07.21