Influenza elleni védőoltás: Október közepétől mindenki ingyen megkaphatja! - Miért érdemes beoltatni a gyereket és magadat?

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Influenza elleni védőoltás: Október közepétől mindenki ingyen megkaphatja! - Miért érdemes beoltatni a gyereket és magadat? Müller Cecília feltételezése szerint sokkal több szövődmény alakulhat ki egy gyermek vagy egy felnőtt szervezetében, ha egyszerre kapja el a koronavírust és az influenzát, ezért is ajánlja mindenkinek, hogy oltassa be magát. Orbán Viktor miniszterelnök még szeptember 11-én a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt arról, hogy az influenza elleni oltást mindenki ingyenesen kaphatja. Korábban csak a 65 év felettiek, illetve a fokozottan veszélyeztetett, valamint krónikus betegek jutottak hozzá ingyen az oltáshoz.

A kormány meghozta a járvány kordában tartásához szükséges döntéseket, hogy megvédje az emberek életét és egészségét, de közben ne kelljen leállnia az országnak - hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.



Influenza elleni védőoltás mindenkinek
Mint elmondta: a védekezés másik fontos eleme az influenza elleni védőoltás, amelyet nem csak a 65 év felettiek és a krónikus betegek, hanem mindenki ingyen megkaphat.     

Körülbelül 40 ezer egészségügyben dolgozó és 9 ezer szociális területen dolgozó már megkapta az oltást, várhatóan a hónap közepétől pedig mindenki igényelheti a háziorvosoknál - tette hozzá. Csütörtökön aztán meg is jelent a teljes lakosság ingyenes influenza elleni védőoltását biztosító kormányhatározat a Magyar Közlönyben.

Müller Cecília országos tisztifőorvos szerdán azt is elmondta, mindenkinél, akinél felmerül a fertőzés gyanúja, térítésmentesen elvégzik a koronavírus kimutatására alkalmas PCR-tesztet.

Miért érdemes beoltatni a gyereket az influenza elleni oltással?
Bense Tamás házi gyermekorvos szeptember 21-én az M1 aktuális csatornán emelte ki, fontosnak tartja, hogy idén a lehető legtöbben éljenek az influenza elleni ingyenes oltással, mert az könnyebbé teszi a pontosabb diagnózist, illetve a koronavírus-fertőzés felismerését.

Müller Cecília feltételezése szerint sokkal több szövődmény alakulhat ki egy gyermek vagy egy felnőtt szervezetében, ha egyszerre kapja el a koronavírust és az influenzát, ezért is ajánlja mindenkinek, hogy oltassa be magát.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2020.10.02