Otthonfelújítási támogatás: Így kaphatsz akár 3 millió forintot az államtól, amit nem kell visszafizetni! - Újabb részletek

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Otthonfelújítási támogatás: Így kaphatsz akár 3 millió forintot az államtól, amit nem kell visszafizetni! - Újabb részletek Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter november 11-én, csütörtökön az M1 aktuális csatornán beszélt a közelmúlt több, családokat érintő döntéséről. Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter november 11-én, csütörtökön az M1 aktuális csatornán beszélt a közelmúlt több, családokat érintő döntéséről.

Az Otthonfelújítási támogatással kapcsolatban most új információként elmondta, 30 napon belül bírálják majd el a benyújtott kérelmeket, és néhány nappal később meg is kapják a támogatás összegét az arra jogosultak.

Novák Katalin emlékeztetett: 2021 januárjától a legalább egy gyermeket nevelő családok felújítási költségeinek felét, maximum hárommillió forintig visszatéríti a kormány. A miniszter szerint sokan élnek majd ezzel a lehetőséggel, mert nem kell hozzá költözni, és korábban még nem volt hasonló támogatás.

Korábban a miniszter elmondta: ha valaki 2021. január 1-je után felújításba kezd és gyűjti a számlákat, a költségeinek felét az állam visszautalja neki, legfeljebb hárommillió forintot. Ez vonatkozik az anyagbeszerzésre és a munkaerőköltségre isA támogatást bármilyen felújításra fel lehet venni, legyen szó energetikai korszerűsítésről vagy a fürdőszoba, illetve a konyha, vagy az önálló otthon felújításáról.

Az új támogatási forma azt jelenti, hogy egy hatmillió forintos otthonfelújításnál hárommillió forintot spórolhat meg minden gyermekes család. Az otthonfelújítási program felülről nyitott lesz, a forrásokat az igényekhez igazítják.
Kapcsolódó cikkünk: Otthonfelújítási program - Akár 3 millió vissza nem térítendő támogatást kaphatsz »

Otthonfelújítási támogatás: Így kaphatsz akár 3 millió forintot az államtól, amit nem kell visszafizetni! - Újabb részletek

Kitért arra is, hogy a csecsemőgondozási díj (csed) júliustól a bruttó bér száz százalékra emelkedik, így az édesanyák a gyermek születését követő első fél évben többet keresnek majd, mint amikor még dolgoztak. A csed összege azoknak is emelkedik, akiknek július előtt születik meg gyermekük, és az új szabályozás életbe lépésekor igénybe veszik a juttatást - tette hozzá.
Kapcsolódó cikkünk: Júliustól így változik a csed összege »

Novák Katalin a családvédelmi alaptörvény módosításáról úgy vélekedett: fontos leszögezni alapvető dolgokat, mint például, hogy a születési nemet nem lehet megváltoztatni, hogy az édesanya nő, az édesapa férfi, és hogy a házasság egy nő és egy férfi kölcsönös elhatározásán alapuló szeretetközösség. Ezek evidens dolgok, de sok helyen ezeket rengeteg irányból támadják - mondta a miniszter.
Kapcsolódó cikkünk: Az anya nő, az apa férfi - Így változna az Alaptörvény »

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Soós Lajos

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2020.11.12