Orbán Viktor: Előre lehet regisztrálni a koronavírus elleni védőoltásra - Mikor dönt a kormány, lesz-e korlátozás karácsonykor?

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Orbán Viktor: Előre lehet regisztrálni a koronavírus elleni védőoltásra - Mikor dönt a kormány, lesz-e korlátozás karácsonykor? Orbán Viktor november 27-én, pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában szólalt meg, egyebek közt a vírushelyzetről is beszélt a miniszterelnök. Orbán Viktor november 27-én, pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában szólalt meg, egyebek közt a vírushelyzetről is beszélt.

Előjegyzés a koronavírus elleni védőoltásra
Mint a miniszterelnök elmondta, várhatóan már december első hetén elindul egy internetes és levélben történő regisztrációs lehetőség, hogy aki kér majd koronavírus elleni oltást, az már most feliratkozhasson, előjegyzésbe vetethesse magát, így az elsők közé kerülhessen, akik hozzájutnak az oltóanyaghoz.

Ezzel felmérhető, hányan gondolkodnak azon, hogy beoltatják magukat - tette hozzá.



Már van oltási terv
Azt is elmondta, az oltási terveket már kidolgozták. Az egyik arról szól, hogy ha van elegendő vakcina és az emberek - önkéntes alapon - jelentkeznek az oltásra, akkor hogyan oldják ezt meg - ismertette, közölve: 13 ezer helyszínt jelöltek ki a tömeges oltásra. A másik, december-január környékén bevetendő oltási terv azt részletezi, hogy az első körben érkező vakcináknál kiket vesznek előre. Köztük lesznek a védekezésben résztvevők és a leginkább sérülékeny csoportokhoz tartozók - jelezte.

Egyre többen vannak kórházban
Beszélt arról, hogy a járvány elleni védekezésnek jelenleg két frontvonala van: a kórházakban az életeket mentik, az iskolákban pedig a munkahelyeket, mert ha a szülő nem tudja beadni a gyermekét az iskolába, nem tud dolgozni menni.

A kormányfő elmondta, egyelőre nem lát biztató jeleket, egyre többen vannak ugyanis kórházban, az ott kezelt betegek száma hamarosan eléri a tízezret, de az egészségügy állni fogja a sarat, még van mintegy másfélszer ennyi tartalékágy. A miniszterelnök mindenkit óvatosságra intett, hangsúlyozva, "ki kell tartanunk", és "ha betartjuk a szabályokat, akkor sikerülni fog".

Jelezte, az egészségügyi, szociális ágazat mellett az óvodai, iskolai dolgozók tesztelése is megkezdődött, és jövő héten indul a második kör.

Ne menjen senki külföldre síelni
Orbán Viktor egyúttal ismét kérte a magyarokat, ne fizessenek be külföldi síelésre, mert hazatérve szigorú ellenőrzés és karanténszabályok várnak rájuk.

Közölte: a kormány 8-10 nap múlva dönt arról, milyen szabályok szerint kell majd élni karácsonykor, újévkor.

Forrás: MTI
Fotó: Rawpixel (illusztráció)

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2020.11.27