Koronavírus, második hullám: Meddig tart a tetőzés a legújabb szakértői becslések szerint? Mi lesz karácsonykor?

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Koronavírus, második hullám: Meddig tart a tetőzés a legújabb szakértői becslések szerint? Mi lesz karácsonykor? Gulyás Gergely egyebek közt arról beszélt, hogy próbálnak speciális szabályokat hozni a karácsonyi időszakra, de ezekről december 9-én lesz majd döntés. Jó lenne a családok számára a találkozásokat minél szélesebb körben lehetővé tenni - erről beszélt a karácsony kapcsán egy kérdésre válaszolva Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az Országgyűlés igazságügyi bizottságában tartott meghallgatásán december 1-jén, kedden.

December 9-én születik döntés a karácsonyról
Hozzátette: a karácsonyi időszakra vonatkozó szabályokról szerdán vagy legkésőbb a jövő heti kormányülésen, december 9-én születik döntés.



Speciális szabályok a karácsonyi időszakra
- Személyes véleményem szerint nyomós érvek szólnak amellett, hogy a karácsonyi bő egyhetes időszakra speciális szabályok lépjenek életbe. Jó lenne a családok számára a találkozásokat minél szélesebb körben lehetővé tenni - mondta a miniszter.

Nem lesz harmadik hullám
A járvány második hullámának tetőzéséről a miniszter kérdésre válaszolva azt mondta: a szakértői becslések december eleje és január vége közé teszik. Harmadik hullám pedig remélhetőleg nem lesz, mert sikerül vakcinát szerezni - jegyezte meg.

Olvasd el ezt is!
Regisztrációs lista lesz az oltásra jelentkezőknek - előre fel lehet majd iratkozni, mondta Orbán Viktor »


Forrás: MTI
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2020.12.01