Döntött a kormány: szentestére felfüggesztik a kijárási tilalmat! - Hányan lehetnek egy karácsonyi összejövetelen?

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Döntött a kormány: szentestére felfüggesztik a kijárási tilalmat! - Hányan lehetnek egy karácsonyi összejövetelen? Orbán Viktor azt ígérte, december 21-ére megszületik a döntés, hogy karácsonykor felfüggesztik-e bármelyik korlátozó intézkedést. A mai sajtótájékoztatón elhangzott, miként döntöttek. Orbán Viktor azt ígérte, december 21-ére megszületik a döntés, hogy karácsonykor felfüggesztik-e bármelyik korlátozó intézkedést.

Nos, a december 21-ei operatív törzs sajtótájékoztatón végül Kiss Róbert alezredes, az operatív törzs műveleti központjának helyettes vezetője mondta el, egyetlen napra, szentestére felfüggesztik a kijárási tilalmat.

Egy napig lehet bármikor bárhova menni
Ez azt jelenti, hogy 2020. december 24. estéjétől december 25-én reggelig bárki mehet a szeretteihez karácsonyozni este 8 óra után is.

A családi karácsonyozással kapcsolatban megjegyezte azt is, hogy maximum 10 fő tartózkodhat egy helyen, de a 14 év alattiak nem számítanak bele ebbe a létszámba.

A kormány arról is döntött, hogy december 21. hétfő éjféltől, azaz december 22-én 0 órától megtiltja az Egyesült Királyságból érkező személyforgalmú repülőgépek leszállását, beleértve az üzleti célú magánrepülőgépekét is. A teherforgalom zavartalanul zajlik - tette hozzá.

Január 11-ig tartanak a szigorú intézkedések
Mint Orbán Viktor korábban elmondta, szenteste kivételével este 8 és hajnali 5 óra közötti kijárási tilalom van, a szigorú intézkedések egészen 2021. január 11-ig érvényben maradnak.



Ezt a szigort szilveszterkor sem függesztik fel, ami azt jelenti, hogy idén nem lehet bulikat és utcabált tartani az év utolsó napján.

- Egy jó utcabálért vagy buliért nem érdemes kockára tenni mindazt, amiért hónapokon át együtt dolgoztunk - hangsúlyozta december 7-én a miniszterelnök.

Olvasd el ezt is!
Idén szilveszterkor nem lehet tűzijátékozni »


Forrás: MTI
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2020.12.21