Főoldal > Cikkek > Hivatalos ügyek > Maruzsa Zoltán: Ne nyissanak ki a középiskolák január 11-én, továbbra is folytatódjon a digitális oktatás - Ho - Szülők Lapja

Maruzsa Zoltán: Ne nyissanak ki a középiskolák január 11-én, továbbra is folytatódjon a digitális oktatás - Holnap dönt a kormány

Szülőklapja képA köznevelésért felelős államtitkár az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján az óvatosságra intett, ezért javasolja a digitális oktatás folytatását.

Szerző: Szülők lapja
2021-01-07
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Ez a cikk 254 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az operatív törzs 2021. január 7-i, csütörtöki sajtótájékoztatóját Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár kezdte.

Mint az államtitkár elmondta, a téli szünetben megtörtént az intézmények takarítása, fertőtlenítése, továbbá megszervezték az ingyenes tesztelést a pedagógusoknak még a téli szünet utáni visszatérés előtt. Több mint húszezer pedagógus és közoktatási intézményben dolgozó élt vele, szerencsére csak 1 százalék körüli volt az átfertőzöttség.Az óvodák és általános iskolák a tervek szerint kinyitottak 2021. január 4-én, az épületekben pedig most is biztosítottak a hőmérséklet-méréshez szükséges eszközök, továbbá az intézmények jövő héten megkapják a havi fertőtlenítő mennyiséget, ez is hozzájárul ahhoz, hogy a működtetésük biztonságos legyen.

Ami a középiskolákat illeti, Maruzsa Zoltán emlékeztetett, hogy november 11-től digitális munkarend lépett érvénybe, decemberben meghosszabbították, azóta pedig azt elemezték, hogy folytatni kell-e a digitális oktatást, vagy vissza lehet térni a jelenléti oktatásra. Bár a tanárok és a diákok véleménye is megoszlik, hangsúlyozta, hogy ez elsősorban járványügyi kérdés. Több szempontot is figyelembe vettek, egyebek közt az angliai helyzetet, ahol már a vírus mutációja terjed, és emiatt újabb szigorításokat vezettek be az országban.

Mindent egybevetve az államtitkár elmondta, az óvatosság mellett döntöttek: azt javasolják az országgyűlésnek, hogy a középiskolákban január 11-től folytatódjon a digitális munkarend, ne legyen jelenléti oktatás, ahogy az eredeti tervekben szerepelt. A kormány január 8-án, pénteken dönt a kérdésben.

Címkék: digitális oktatás, maruzsa zoltán, koronavírus

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

Figyelem, termékvisszahívás: Baj van ezzel a mazsolával, ha te is vettél, ne edd meg! - Növényvédőszerrel szennyezett
Figyelem, termékvisszahívás: Baj van ezzel a mazsolával, ha te is vettél, ne edd meg! - Növényvédőszerrel szennyezett

A Tesco-Global Zrt. visszahívta és a forgalomból is kivonta saját márkás 200 grammos kiszerelésű mazsola termékét - mutatjuk a részleteket.

tovább a cikkre
Családi pótlék, GYES, GYET utalás 2021: Utalási napok havi bontásban! - Mikor kapod meg a családtámogatási és szociális ellátások összegét?
Családi pótlék, GYES, GYET utalás 2021: Utalási napok havi bontásban! - Mikor kapod meg a családtámogatási és szociális ellátások összegét?

Mikor számíthatsz 2021-ben a különféle családtámogatási ellátásokra? A Magyar Államkincstár már közzétette a 2021-re tervezett utalási rendet havi bontásban, mi is megmutatjuk, írd be a naptáradba is!

tovább a cikkre
Munkaszüneti napok 2021: Hány hosszú hétvége, ledolgozós szombat lesz az ünnepnapok miatt? Hogyan alakulnak az iskolai szünetek?
Munkaszüneti napok 2021: Hány hosszú hétvége, ledolgozós szombat lesz az ünnepnapok miatt? Hogyan alakulnak az iskolai szünetek?

2021-ben csak egyetlen szombaton kell dolgoznunk, és ugyan több hosszú hétvégének is örülhetünk majd az év folyamán, sajnos nagy ünnepek esnek hétvégére is.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Narancslé

Narancslé

Gyümölcslevek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 100-150 gramm narancs Tea, vagy forralt víz

Recept:

A gyümölcsöt alaposan megmossuk, citromfacsaróval kisajtoljuk, majd a levet átszürjük, hogy rostok ne maradjanak benne.
A magas C-vitamin-tartalmú gyümölcsleveket kezdetben teával, vagy forralt vízzel egészítjük ki.

Fontos!
A gyümölcslevet lehet(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

hirdetés

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Gyermek fejlődése

Most tanul olvasni a gyerek? 4 szuper könyvsorozat, amitől garantáltan beleszeret az olvasásba

vissza vissza