Kormányinfó: Március 1-ig maradnak a szigorítások! - Továbbra is érvényes a kijárási tilalom és az online oktatás

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Kormányinfó: Március 1-ig maradnak a szigorítások! - Továbbra is érvényes a kijárási tilalom és az online oktatás Március 1-ig maradnak a szigorító intézkedések, egyebek közt a gyülekezési tilalom, a kijárási tilalom este 8 ás hajnali 5 között, és a középiskolákban is tovább folytatódik az online oktatás. Amint az az operatív törzs tájékoztatóján elhangzott, a kormány e héten dönt arról, megmaradnak-e a szigorítások február 1. után, vagy jöhet egy kis lazítás. A mai, január 28-ai kormányinfón kiderült, miként döntöttek.

Mint köztudott, a vírushelyzet súlyosbodása miatt 2020 novemberében egy sor szigorító intézkedést vezetett be a miniszterelnök. Ezek között van:
- az üzletek 19:00-kor bezárnak
- 20:00-05:00 között kijárási tilalom
- gyülekezési tilalom a közterületeken
- maszkviselési szigor
- vendéglátóhelyek, szálláshelyek, edzőtermek és más szolgáltatók bezárása vagy korlátozása
- középiskolákban online oktatás folyik



Január elején ezen szigorító intézkedések hatályát egészen február 1-jéig meghosszabbították, mivel a vírushelyzet érdemben nem javult, a tömeges oltás pedig még nem indult el. Orbán Viktor még múlt héten is arról beszélt a Kossuth rádióban, hogy egyelőre sok jóra nem lehet számítani, már ami az enyhítéseket illeti. Elvileg egyébként a kormány február 8-ig hosszabbította meg a veszélyhelyzetet még novemberben.

A mai napon Gulyás Gergely a kormányinfón megerősítette a korábbiakat: ha nem szeretnénk, hogy a vírushelyzet súlyosbodjon és elérjen bennünket is a harmadik hullám, így fenn kell tartani a szigort. A kormány döntése értelmében ezért 2021. március 1-ig meghosszabbítják a szigorító intézkedések érvényességét - tehát marad minden a régiben. Ehhez a rendkívüli jogrendet is meg kell hosszabbítani, ezt kérvényezik az országgyűlés felé.

Forrás, képernyőfotó: Kormányinfó

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.01.28