Bölcsődei térítési díj 2021: Így spórolhatnak gyermekenként akár 17 ezer forintot a nagycsaládosok

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Bölcsődei térítési díj 2021: Így spórolhatnak gyermekenként akár 17 ezer forintot a nagycsaládosok Mentesülnek a bölcsődei térítési díj megfizetése alól a három vagy több gyermeket nevelő szülők, így havonta, gyermekenként akár 10-17 ezer forinttal több marad a családoknál. Mentesülnek a bölcsődei térítési díj megfizetése alól a három vagy több gyermeket nevelő szülők - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter február 24-én, szerdán a Facebook-oldalán.

Novák Katalin a közzétett videóban kiemelte, hogy emellett a gyermek a bölcsődében ingyenesen is étkezhet, így havonta, gyermekenként akár 10-17 ezer forinttal több marad a családoknál. Már egy gyermek bölcsődei beíratása is sokat segíthet a nagycsaládoknak, különösen, ahol nincs nagyszülő, hogy segítsen a kicsik ellátásában, hangsúlyozta.

"Ilyen ingyenes bölcsődei lehetőség nem sok helyen van a világon" - hangsúlyozta a miniszter.



Novák Katalin kiemelte, már egy gyermek bölcsődébe íratása esetén is

Novák Katalin azt mondta: sok szülőnek jelent segítséget, hogy bölcsődébe adhatja gyermekét, a kormány ezért bővíti a bölcsődei férőhelyek számát, emeli a bölcsődei dolgozók fizetését, és javítja a bölcsődék finanszírozását is.



Mint ismeretes, egy 2011-es kormányrendelet szerint nem csak az étkezésért kell fizetni a bölcsődékben, hanem a bölcsődei ellátásért is kérhető térítési díj, amennyiben a fenntartó ezt szeretné. Erről itt írtunk bővebben: Bölcsődei ellátás - Ennyibe kerül a családoknak, táblázattal »

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.02.24