Otthonfelújítási támogatás 2021: 4 újabb részlet, amit jó, ha tudsz, ha kihasználnád a milliós támogatást

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Otthonfelújítási támogatás 2021: 4 újabb részlet, amit jó, ha tudsz, ha kihasználnád a milliós támogatást Az otthonfelújítási program részleteivel kapcsolatos újabb kérdésekre válaszolt a családokért felelős tárca nélküli miniszter kedden a Facebook-oldalán. Az otthonfelújítási program részleteivel kapcsolatos újabb kérdésekre válaszolt a családokért felelős tárca nélküli miniszter kedden a Facebook-oldalán.

Ha kiskorú gyerek az ingatlan tulajdonosa
Novák Katalin a közösségi oldalán megosztott videóban elmondta: ha a szülőknek egyáltalán nincs bejegyzett tulajdona, azonban a gyermekeknek van százszázalékos tulajdonjoga a felújítandó ingatlanban, akkor is igénybe vehető a támogatás, feltéve, ha kiskorú gyermekekről van szó.

Hozzátette: az az előírás, hogy a kiskorú gyermekeknek és a szülőknek legalább 50 százalékos tulajdoni hányaddal kell rendelkezniük.



Ha új kémény és kerítés épül, mi lesz a bontás költségeivel
A miniszter ismertetése szerint ha például új kémény vagy kerítés épül, akkor a bontás és a szállítás költségeire is elszámolható a támogatás.

Ha a konyhabútornak csak egy része lesz kicserélve
Beszámolt arról is, hogy konyhabútor részének cseréjére is igényelhető a támogatás. A konyhabútorcsere anyagköltsége és vállalkozói díja is szerepelhet a számlán. A főszabály szerint a beépített konyhagépekre igényelhető a felújítási támogatás, a nem beépített, különálló eszközökre nem - hívta fel a figyelmet a miniszter.

Ha a felújítás után eladják az ingatlant
Novák Katalin tájékoztatása szerint a Magyar Államkincstár 180 napig ellenőrizheti a támogatás felhasználását, ha az igénylők ennél korábban eladják az érintett ingatant, akkor azért "őket nem fogja semmilyen retorzió érni".

Még több infó az otthonfelújítási támogatásról!
Otthonfelújítási támogatás: Ki igényelheti? Mi az igénylés menete? »
Otthonfelújítási támogatás: Pontosan milyen munkálatokra vehető igénybe? »
Otthonfelújítási támogatás: Mi a helyzet, ha jelzáloghitel vagy haszonélvezeti jog van a lakáson? »
Otthonfelújítási támogatás: Jár-e gyes, gyed, gyet esetén? Mi a helyzet a lakástakarék-pénztárba és falusi csokhoz benyújtott számlákkal? »
Otthonfelújítási kölcsön 2021: Februártól már igényelheted! - Milyen összegben jár? Mekkora lesz a törlesztőrészlet? »
Otthonfelújítási támogatás 2021: Milyen munkálatokra vonatkozik? Milyen munkálatra nem kérhető otthonfelújítási támogatás? »
Otthonfelújítási támogatás buktatói - Mire figyelj, ha nem akarod elbukni a több milliós támogatást? »
Otthonfelújítási támogatás 2021: Milyen munkálatokra NEM kérhető? »

Forrás: MTI

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.03.16