Pedagógusok, bölcsődei dolgozók oltása: Március 29. éjfélig kell regisztrálni, hogy húsvét után megkapd a vakcinát

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Pedagógusok, bölcsődei dolgozók oltása: Március 29. éjfélig kell regisztrálni, hogy húsvét után megkapd a vakcinát A március 29-ei héten már oltásra hívják az eddig regisztrált, óvodákban, általános iskolákban és gimnáziumokban dolgozó pedagógusokat, aki még nem regisztrált, az március 29. éjfélig tegye meg. A március 29-ei héten már oltásra hívják az eddig regisztrált, óvodákban, általános iskolákban és gimnáziumokban dolgozó pedagógusokat - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken.

Beoltják a pedagógusokat is
Felidézték: a kormány úgy döntött, az egészségügyi, a szociális dolgozók, a regisztrált idősek, a rendőrök és katonák mellett elindítja a regisztrált óvodai és iskolai pedagógusok, valamint a bölcsődei dolgozók oltását is annak érdekében, hogy az óvodák és iskolák újranyitásával a pedagógusok is nagyobb védettséggel állhassanak újra munkába.

Aki március 24. előtt regisztrált, azt már a héten oltják
Hozzátették: az operatív törzs és az országos oltási munkacsoport döntése szerint közülük első körben a március 24-ig már regisztrált, köznevelésben - tehát óvodákban, általános iskolákban és gimnáziumokban - dolgozó pedagógusok oltása történhet meg már a jövő héten, a regisztrációjuk során megadott telefonszámon SMS-ben fogják behívni az oltásra. Az oltásuk a tervek szerint április 1-jén (csütörtökön), 2-án (pénteken) és 3-án (szombaton) történik meg a regisztrációjuk során megadott lakcímhez rendelt kórházi oltóponton.

Azok a pedagógusok, akik az SMS-ben küldött oltási időpontra nem tudnak megjelenni, csak egy későbbi alkalommal tudnak sorra kerülni.

Aki még nem regisztrált, az március 29. éjfélig teheti meg, hogy soron kívül kapjon oltást húsvét után
A még nem regisztrált pedagógusokat, a szakképzésben dolgozókat, az egyéb óvodai, iskolai és bölcsődei dolgozókat arra kérik, hogy március 29. hétfő éjfélig regisztráljanak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. Ha ezt megteszik, az ő oltásukra is sor kerülhet a húsvétot követő héten - írta a kormányzati oldal.

A kormányzati oldalon azt kérték, a regisztrálók fokozottan figyeljenek a kért adatok pontos és hiánytalan megadására, mert csak pontos adatok esetén tudják a regisztrációját érvényesíteni és az oltandókat SMS-ben értesíteni. Az oltás helyszíne a regisztráció során megadott lakcímhez rendelt kórházi oltópont lesz.

A regisztrációra történő felhívást az óvodai, általános iskolai, gimnáziumi, továbbá a szakképző intézmények pedagógusai a KIR és a KRÉTA rendszeren keresztül is megkapják. Miután a bölcsődék és óvodák önkormányzati fenntartásban vannak, a fenntartó önkormányzatokat kérik, hogy ösztönözzék dolgozóikat a regisztrációra.

Az oltás most is önkéntes és ingyenes
A kormány döntése alapján több mint 180 ezer köznevelésben dolgozó, 30 ezer középfokú szakképző intézményben dolgozó és 13 ezer bölcsődei dolgozó jogosult a pedagógusok kampányszerű oltására. Az oltás ezúttal is önkéntes és ingyenes, és az országban éppen rendelkezésre álló vakcinával történik - emelték ki.

Átcsoportosítással oldják meg a pedagógusok oltását
A pedagógusok oltási programjához szükséges vakcinákat a regisztrált idősek oltására tervezett vakcinakészletek átcsoportosításával lehet megoldani, a rendelkezésre álló oltóanyagokat országos oltási munkacsoport fogja átirányítani a kórházi oltópontokra.

A bölcsődei dolgozókra is vonatkozik
Novák Katalin azt is közölte az MTI-vel, hogy az oltás a bölcsődei dolgozók számára is önkéntes, viszont számukra is előfeltétel az előzetes regisztráció. - Az oltás felvétele az egyetlen módja annak, hogy a koronavírus okozta fenyegetettség és kényszerhelyzet mielőbb feloldódjon - hangsúlyozta.

Jelezte, hogy a kormány döntése értelmében az óvodai és iskolai dolgozók mellett minden bölcsődei ellátásban dolgozó (szakember és egyéb alkalmazott) is megkaphatja a koronavírus elleni védőoltást. Az önkormányzati fenntartású bölcsődékben, mini bölcsődékben, családi bölcsődékben dolgozóknak ehhez mindössze regisztrálniuk kell a vakcinainfo.gov.hu oldalon március 29., vagyis hétfő éjfélig - fűzte hozzá, azzal együtt, aki már regisztrált az oltásra, annak nincs teendője.

Novák Katalin szerint a nem önkormányzati fenntartású bölcsődékben, mini bölcsődékben, családi bölcsődékben vagy munkahelyi bölcsődékben dolgozók, amennyiben szeretnének részt venni a szervezett oltásban, azt haladéktalanul, de legkésőbb hétfő 12 óráig jelezniük kell a munkáltatójuknak is.

 - Kérjük a bölcsődei dolgozókat is, hogy a regisztráció során fokozottan figyeljenek adataik, nevük, TAJ-számuk, mobiltelefonszámuk és e-mail címük pontos megadására, hogy regisztrációjuk érvényes legyen és sms-ben értesíteni lehessen őket - hívta fel a figyelmet a miniszter.

Forrás: MTI
Fotó:

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.03.29