Így változik meg az életünk április 7-e, szerdától! - Orbán Viktor a Facebookon szólalt meg kedd délután

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Így változik meg az életünk április 7-e, szerdától! - Orbán Viktor a Facebookon szólalt meg kedd délután A miniszterelnök közlése szerint a koronavírus ellen beoltottak száma elérte a 2,5 milliót, így szerdától nyithatnak az üzletek, és újraindulhatnak a szolgáltatások. A miniszterelnök közlése szerint a koronavírus ellen beoltottak száma elérte a 2,5 milliót, így szerdától nyithatnak az üzletek, és újraindulhatnak a szolgáltatások.

Orbán Viktor a Facebook-oldalán április 6-án, kedden délután közzétett videóban azt mondta: "A mai napon fontos mérföldkőhöz érkeztünk. 2,5 millió honfitársunk beoltva."



A kormányfő úgy fogalmazott: "egy éve háborús időkre emlékeztető állapotok között, korlátozások, kijárási tilalom és személyes veszteségek mellett éljük az életünket. A vírus háborút indított ellenünk, és az egyetlen, győzelemmel kecsegtető fegyver a vakcina".

Orbán Viktor közölte: egy hónap alatt két és félszeresre növelték a beoltottak számát. Ezért - folytatta - holnaptól nyithatnak az üzletek, és újraindulhatnak a szolgáltatások. Hozzátette, járványügyi intézkedések lesznek. Ezek betartását kérte.

Közölte azt is: az oltást hasonló tempóban folytatják. Mindemellett megköszönte az orvosok és az ápolók munkáját, a magyar embereket pedig arra kérte, hogy regisztráljanak, és vegyék fel az oltást.
 
- Magyarország lehet, Magyarország lesz az az európai ország, ahol a leggyorsabban jut vakcina mindenkinek. Nekünk minden élet számít! - fogalmazott.

Az április 7-én, szerdától életbe lépő változások:
- A kijárási tilalom este 10 és reggel 5 között lesz érvényben
- Az üzletek reggel 5 és este fél 10 között lehetnek nyitva
- Az üzletekben 10 négyzetméterenként 1 vásárló tartózkodhat
- Kinyithatnak a szolgáltatók

A vendéglátó üzletek továbbra is csak elvitelre lehetnek nyitva, a szállodák továbbra sem fogadhatnak vendégeket.
Az iskolák és óvodák április 19-én váltanak jelenléti oktatásra.

Forrás: MTI
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.04.06