Orbán Viktor: Május 10-én indul újra a tanítás a középiskolákban, elmaradnak a szóbeli érettségik

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Orbán Viktor: Május 10-én indul újra a tanítás a középiskolákban, elmaradnak a szóbeli érettségik Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli Kossuth rádiós interjújában néhány fontos változásról beszélt a diákok oktatását illetően. Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli Kossuth rádiós interjújában néhány fontos változásról beszélt a diákok oktatását illetően.

A középiskolákban május 10. az újraindulás napja
Mint elmondta, végül a járványügyi adatokat figyelembe véve úgy döntöttek, április 19-én csak az általános iskolákban indul újra a jelenléti oktatás, a középiskolákban május 10-én mehetnek először a diákok iskolába.

Orbán Viktor: Május 10-én indul újra a tanítás a középiskolákban, elmaradnak a szóbeli érettségik

Csak írásbeli érettségi lesz
A Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a miniszterelnök azt is közölte, az operatív törzs döntött arról, hogy az elmúlt évhez hasonlóan csak írásbeli érettségi vizsga lesz.

A kormányfő kifejtette, ez azért is fontos, mert az érettségi szerepet játszik az egyetemekre való bejutásban; azért, hogy fair legyen a tavaly és az idén érettségizők versenye fontos, hogy összhang legyen a két vizsga között.

Mindenki oltakozzon, aki tud
A koronavírus-járványról szólva Orbán Viktor hangsúlyozta, a brit mutáns jóval agresszívebb és pusztítóbb, mint a járvány első hulláma idején megismert vírus. Az első időszakban a zárások, az elszigetelés önmagában képes volt a járványt eltüntetni két-három hónapra. A brit változat nem ilyen, a bezárkózás csak lassítani tudja a terjedését, megsemmisíteni csak vakcinával lehet.

Forrás: MTI
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.04.09