2021. október 26 |Demeter...

Főoldal > Cikkek > Hivatalos ügyek > Kutya-macska ivartalanítási akció 2021: Így lehet pályázni a Magyar Falu programon belül meghirdetett támogatás - Szülők Lapja

Kutya-macska ivartalanítási akció 2021: Így lehet pályázni a Magyar Falu programon belül meghirdetett támogatásra

Szülőklapja képA Magyar falu programon belül meghirdetett Kutya-macska ivartalanítási akcióra egy-egy önkormányzat legfeljebb 1,5 millió forint támogatási összeget igényelhet.

Szerző: Szülők lapja
2021-04-21
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Félmilliárd forintos keretösszeggel jelent meg pályázat kutyák azonosító chippel való ellátására, veszettség elleni oltásra, valamint kutyák és macskák ivartalanítására április 19-én, hétfőn a falvak önkormányzatai számára - jelentette be az Etyek-Botpusztai állatmenhelyen a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Önkormányzatok pályázhatnak, maximum 1,5 milliós összegért
Gyopáros Alpár elmondta, a Magyar falu programon belül meghirdetett pályázaton egy-egy önkormányzat legfeljebb másfél millió forint támogatási összeget igényelhet.

2 hónap múlva várják a pályázatokat
Az elegendő felkészülési idő biztosítása érdekében a kiírásra két hónap múlva lehet benyújtani az első pályázatokat, majd a érintetteknek 30 napjuk van a beadott anyag véglegesítésére. Az utolsó benyújtási határidő július 18-a - ismertette a politikus.

Ovádi Péter, a nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos elmondta, az állatvédelemről indított internetes kérdőívre több mint 262 ezer válasz érkezett, és a véleményüket elmondók kiemelt feladatként jelölték meg az ivartalanítási program kiszélesítését, a felelős állattartásra való felhívást és a civil szervezetek támogatását.14 ezer állatot fognak ivartalanítani az 5000 főnél kisebb településeken
A miniszteri biztos hozzátette, a támogatás célja, hogy az 5000 főnél kisebb állandó lakosságú településeknek segítséget nyújtson a nem kívánt állatszaporulat mérséklésére. A most meghirdetett 500 millió forintos keret 14 000 állat ivartalanítására elegendő.

A pályázat keretében az önkormányzat támogatást igényelhet, hogy segítséget nyújtson a település lakóinak kutyák és macskák állatorvos által elvégzett ivartalanítására, az állatok veszettség elleni védőoltására, valamint mikrochippel való megjelölésére.
 

Kutya-Macska Ivartalanítási Akció: Ezt kell tudni róla


Dr. Vetter Szilvia, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának vezetője a Facebook oldalán tett közzé egy kisokost az új ivartalanítási programmal kapcsolatban.

1. Ki pályázhat?
Magyarország területén működő 5000 fő, és ez alatti állandó lakosságszámú települések önkormányzatai/önkormányzatok társulásai (mivel a Magyar Falu Program adja ennek az akciónak a keretét). Egy önkormányzat csak egy pályázatot adhat be.

Tehát NEM a lakosság, és NEM az állatvédelmi civil szervezet pályázik ezúttal! A civil szervezetek viszont felhívhatják az önkormányzatok figyelmét a lehetőségre.

2. Mi a pályázat célja?
A pályázat célja a település lakóinak tulajdonában lévő ebek, macskák ivartalaníttatása, ezzel egyidejűleg az állatok veszettség elleni védőoltása, valamint mikrochippel történő megjelölése.

3. Mire pályázhat az önkormányzat?
A település lakóinak tulajdonában lévő kutyák, macskák állatorvos által elvégzett:
- ivartalanítására és/vagy
- kizárólag veszettség elleni összetevőt tartalmazó monovalens védőoltására
- és/vagy transzponderrel (mikrochippel) történő megjelölésére (utóbbi kizárólag kutyáknál).

Ezek mellett minimális összegek fordíthatóak egyéb kiegészítő tevékenységekre, például maximum 4000 Ft/állat értékben az állatok szállítására, vagy a pályázati dokumentáció összeállítására.

NEM támogatható ebből a keretből egyéb beavatkozás, műtét, oltás!

4. Ki végzi az ivartalanítást?
Kizárólag praxisengedéllyel és FELIR azonosítóval rendelkező állatorvos végezheti.
A pályázathoz kötelezően csatolandó az állatorvossal kötött megbízási szerződés, tehát a beadás pillanatában már tudnia kell az önkormányzatnak, ki fogja végezni a beavatkozásokat!

5. Milyen összegben pályázhat az önkormányzat?
Fontos: az országos keretösszeg összesen 500 000 000, azaz félmilliárd forint, ebből az önkormányzatok által maximálisan igényelhető támogatási összeg 1.50.000, azaz másfélmillió forint! A támogatás vissza nem térítendő, 100%-os támogatási intenzitású. Fontos! Saját forrásnak NEM kell rendelkezésre állnia.

Olyan korlátozás is van, hogy melyik tevékenységre (ivartalanítás, oltás, chip) maximálisan mennyi pénz számolható el, erről egy táblázat van a pályázati leírásban.6. Mikor lehet pályázni?
Fontos: a pályázatok benyújtására csak 2021. június 19. és 2021. július 18. között van lehetőség! Van idő tehát előkészíteni a pályázati anyagot, nem kell kapkodni. Döntés a 2021. július 18-át követően 65 napon belül fog születni, praktikusan ősz elejéig.

Figyelem: a határidő jogvesztő, vagyis késve beadni nem lehet!

7. Mikor, hogyan érkezik a pénz?
A támogatás teljes mértékben előfinanszírozott.
A pályázatról formailag a Kincstár, tartalmilag a forrást biztosító ún. Támogató, vagyis jelen esetben a Miniszterelnökséget vezető miniszter dönt, egyebek mellett a település adóerejének figyelembe vételével.

A megítélt támogatási összeget a Kincstár a Támogatói Okirat kiállítását követő öt napon belül átutalja az önkormányzatnak, majd szintén a Kincstár lesz, aki ellenőrzi a Támogatói Okiratban foglaltak végrehajtását.

8. Mennyi idő áll rendelkezésre az ivartalanításra, és az elszámolásra?
A Támogatói Okirat kiállításától számítva 12 hónap alatt a beavatkozásokat fizikailag végre kell hajtani.

A projekt befejezését követően az eredményeket összegezni kell, meg kell számolni a projekt keretében kezelt kutyákat, macskákat, kezelés és faj, nem szerinti bontásokban.

Fontos: az elszámolás benyújtásának végső határideje az utolsó támogatott tevékenység fizikai teljesítését követő 60. nap.

9. Hogyan lehet pályázni?
Az önkormányzatnak részletes pályázati dokumentációt kell leadnia, amely kötelező mellékleteket (például részletes költségterv!) tartalmaz. Mindent ki kell tölteni! Igényfelmérő ívet is kell csatolni, amely azt tükrözi, mekkora a helyi állattartók igénye a szolgáltatásokra.

Kizárólag elektronikus úton adható be a pályázat, és a kapcsolattartás is csak így lehetséges.
Ha hiányos a pályázat, egy alkalommal van lehetőség hiánypótlásra.

A teljes pályázati anyag letölthető itt: https://e-kerelem.mvh.allamkincstar.gov.hu/enter/mfpbongeszo/mfpBongeszoLite.xhtml

Forrás: MTI, Facebook/Dr. Vetter Szilvia
Fotó: MTI/Vasvári Tamás - Etyek-Botpusztai állatmenhely

Címkék: ivartalanítás, ivartalanítási akció, kutya-macska ivartalanítás

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

Április végéig ingyen utazhatnak az alsó tagozatos diákok a BKK járatain és a helyközi vonatokon, buszokon
Április végéig ingyen utazhatnak az alsó tagozatos diákok a BKK járatain és a helyközi vonatokon, buszokon

Április végéig ingyen utazhatnak az általános iskolák első négy évfolyamára járó, 7 és 11 év közötti diákok a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatain, emellett a helyközi buszokat és vonatokat szintén ingyen vehetik igénybe.

tovább a cikkre
Iskolák újraindulása: Rendkívüli szünetre és nyári pótlásra számíthatnak a diákok, ha otthon maradnak?
Iskolák újraindulása: Rendkívüli szünetre és nyári pótlásra számíthatnak a diákok, ha otthon maradnak?

Április 19-én, hétfőn megindult a jelenléti oktatás az általános iskolák alsó tagozatán, ami egyúttal azt is jelenti, hogy ezeken az évfolyamokon megszűnik a digitális oktatás. Mire számíthat a szülő, aki nem adja iskolába a gyerekét?

tovább a cikkre
Járványügyi intézkedések 2021: Így változik meg az élet az április 19-ei héttől! - Óvodák, iskolák, vendéglátóhelyek
Járványügyi intézkedések 2021: Így változik meg az élet az április 19-ei héttől! - Óvodák, iskolák, vendéglátóhelyek

2021. április 19-ei héttől sok minden megváltozik az országban: milyen intézkedések lépnek életbe? Mi az, ami még nem változik?

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Zöldfűszeres túró

Zöldfűszeres túró

Uzsonnakrémek kenyérre >>
11 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 3 evőkanál túró 1 kávéskanál petrezselyemzöld 1 kávéskanál újhagyma, vagy vöröshagyma

Recept:

1-1 kávéskanálynyi - alaposan megtisztított - petrezselyemzöldet és újhagymát (vagy vöröshagymát, esetleg snidlinget) nagyon apróra vágunk, illetve lereszelünk. Hozzáadjuk a túróhoz és jól elkeverjük.

Kenyérre kenve adhatjuk a csecsemőnek (...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

hirdetés

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Hivatalos ügyek

Influenza elleni védőoltás 2021: Idén is ingyen oltanak be mindenkit influenza ellen - Kinek javasolják leginkább?

vissza vissza