Főoldal > Cikkek > Hivatalos ügyek > Kormányinfó: 18 év alatt nem kell védettségi igazolvány, lakodalom majd 5 millió beoltott után tartható - Szülők Lapja

Kormányinfó: 18 év alatt nem kell védettségi igazolvány, lakodalom majd 5 millió beoltott után tartható

Szülőklapja képGulyás Gergely az április 29-ei Kormányinfón részletesen ismertette, milyen szabályok lépnek érvénybe, ha elérjük a 4 millió beoltottat, mi van a védettségi igazolványokkal, mikor lehet lakodalmat tartani.

Szerző: Szülők lapja
2021-04-29
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Ez a cikk 142 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gulyás Gergely az április 29-ei Kormányinfón részletesen ismertette, milyen szabályok lépnek érvénybe, ha elérjük a 4 millió beoltottat. (A cikket folyamatosan frissítjük)

A miniszterelnökséget vezető miniszter ismertette a hétfőn már részletezett könnyítéseket, ennek értelmében a nyitás sok intézkedése védettségi igazolvánnyal vehető igénybe 18 év felett,a kiskorúakra azonban ez nem vonatkozik.

Kormányinfó: 18 év alatt nem kell védettségi igazolvány, lakodalom majd 5 millió beoltott után tartható

4 millió beoltott után ezek a nyitás újabb lépései:
- A kijárási tilalom kezdete este 11 óráról éjfélre módosul
- Az üzletekben este 11 óráig lehet vásárolni
- A védetteknek (akinek védettségi igazolványa van) este 11 óráig megnyílik a vendéglátóhelyek belső tere is. A szülők és családtagok a gyermekeket is magukkal vihetik
- A védettek szállodákba is mehetnek, és a gyermekeket is magukkal vihetik
- A 2020 novemberében bezárt szabadidős létesítményeket védettségi igazolvánnyal újra lehet látogatni. Ezek közé tartoznak például az állatkertek, a vadasparkok, a múzeumok, a színházak, a mozik és a könyvtárak is
- Edzőterembe, uszodába, jégpályára ezentúl csak a védettek, valamint a versenyszerűen sportoló 18 év alattiak mehetnek
- A védettek és felügyeletük alatt álló kiskorúak este 11 óráig a sportrendezvényeket is látogathatják
- A védetteknek és a felügyeletük alatt álló kiskorúaknak nem kell maszkot viselniük a sport- és kulturális rendezvényeken
- A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány bemutatásával történik, a védettség tényének ellenőrzése pedig a helyiség üzemeltetőjének, a szolgáltatás nyújtójának a feladata. Amennyiben ennek nem tesz eleget, a bírság 100 ezer forinttól 1 millió forintig terjedhet, vagy akár egy éves bezárással is sújtható.

Lakodalmak, osztálykirándulások majd 5 millió beoltott után
Gulyás Gergely azt is elmondta, sok kérdés érkezett a lakodalmakkal kapcsolatban, a lakodalmakat és más sok fős családi rendezvényt akkor kívánják engedélyezni, ha elérjük az 5 millió beoltottat. Ez a tervek szerint május harmadik hétvégéjére sikerül.

Újságírói kérdésre azt is elmondta, a kormány készül a nyári táborok kérdésére is, reményeik szerint táborozásról, osztálykirándulásokról majd 5 millió beoltott után lehet beszélni, most még korai.

Így jelezheted, ha nem érkezett meg a védettségi igazolványod
A védettségi igazolványokkal kapcsolatban elmondta azt, ami már a koronavírus hivatalos kormányoldalán is megjelent:
- az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási tér (EESZT) felületén lehet tájékozódni, belépés után az Eseménykatalógusban a kívánt időtartományt beállítva lekérdezhető az Ellátási események listáját.
- a lekérdezés után az Esemény típusánál a Covid oltás kifejezést kell látni az oltás megfelelő rögzítése esetén. Amennyiben ezt a védőoltás beadása utáni napokban sem találod, akkor csúszás vagy hiba történt a rögzítésben, az adatok felvitelében. Ebben az esetben ezt jelezheted annak az oltópontnak, háziorvosnak, ahol beadták a védőoltást és kérheted, hogy rögzítsék a védőoltás beadásának a tényét.
- abban az esetben, ha a védőoltás rögzítésre került az EESZT-ben, és 8 napon belül mégsem érkezett meg postai úton a Védettségi igazolvány, akkor az Ügyfélkapun, illetve a http://www.magyarorszag.hu weboldalon keresztül jelezheted ezt a problémát, a Koronavírus elleni védettségi igazolvánnyal kapcsolatos ügybejelentő űrlap leadásával.

Gyerekek oltása
A gyerekek oltásával kapcsolatban megemlítette, egyelőre a 16-18 év közöttiek oltását lehet majd megkezdeni a Pfizerrel, de más oltóanyagokkal is kísérletek folynak, hogy miként lehetne velük a 12 év felettieket is beoltani - ha bármilyen változás, előrelépés lesz az ügyben, akkor az operatív törzs foglalkozik majd vele.

Forrás: Kormányinfó, koronavirus.gov.hu

Címkék: koronavírus, járványhelyzet, védettségi igazolvány

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

Titkos menedékházak, krízisközpontok, kríziskezelő ambulanciák: Így segíti a kapcsolati erőszak áldozatait a kormány
Titkos menedékházak, krízisközpontok, kríziskezelő ambulanciák: Így segíti a kapcsolati erőszak áldozatait a kormány

Novák Katalin azt hangoztatta, a kormány azon dolgozik, hogy minél kevesebben váljanak a kapcsolati erőszak áldozatává, és ha valaki mégis áldozattá vált, akkor minél gyorsabban szakszerű segítséget kaphasson.

tovább a cikkre
Járványhelyzet nyitás 2021: Ez vár ránk, ha meglesz a 4 millió beoltott! - A kormány közzétette a részleteket
Járványhelyzet nyitás 2021: Ez vár ránk, ha meglesz a 4 millió beoltott! - A kormány közzétette a részleteket

Amikor a beoltottak száma eléri a 4 milliót, új intézkedések lépnek életbe. Ezen intézkedések jelentős része védettségi igazolványhoz kötött, akiknek már van védettségi igazolványa, ők a védettek.

tovább a cikkre
Galgóczi Ágnes: Május 10-től év végéig visszatérhetnek a diákok az iskolába - Miről beszélt még a járványügyi szakember?
Galgóczi Ágnes: Május 10-től év végéig visszatérhetnek a diákok az iskolába - Miről beszélt még a járványügyi szakember?

Május 10-től a felső tagozatosok és a középiskolások is visszatérhetnek az iskolákba, és év végéig jelenléti oktatás mellett tanulhatnak, de a maszkviselés még egy darabig velünk marad.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Narancslé

Narancslé

Gyümölcslevek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 100-150 gramm narancs Tea, vagy forralt víz

Recept:

A gyümölcsöt alaposan megmossuk, citromfacsaróval kisajtoljuk, majd a levet átszürjük, hogy rostok ne maradjanak benne.
A magas C-vitamin-tartalmú gyümölcsleveket kezdetben teával, vagy forralt vízzel egészítjük ki.

Fontos!
A gyümölcslevet lehet(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

hirdetés

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Gyermek fejlődése

Most tanul olvasni a gyerek? 4 szuper könyvsorozat, amitől garantáltan beleszeret az olvasásba

vissza vissza