Ingyen internet 2021: Májusban is ingyenes lesz az internet a diákoknak és a tanároknak - Az ITM közleménye

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Ingyen internet 2021: Májusban is ingyenes lesz az internet a diákoknak és a tanároknak - Az ITM közleménye A kormány számára fontos, hogy támogassa a digitális oktatásban tanuló diákokat, családjaikat és tanáraikat, ezért májusban is elérhető lesz az ingyenes internet a diákoknak és a tanároknak. A kormány számára fontos, hogy támogassa a digitális oktatásban tanuló diákokat, családjaikat és tanáraikat, ezért májusban is elérhető lesz az ingyenes internet - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára a tárca április 30-ai közleménye szerint.

Solymár Károly Balázs hozzátette: a lehetőség több mint 1 millió diák tanulását és közel 120 ezer pedagógus munkáját segíti, és havonta 1,2 milliárd forintot hagy a magyar családoknál.

Ingyen internet 2021: Májusban is ingyen lesz az internet a diákoknak és a tanároknak - Az ITM közleménye

Tavaly november óta ingyenes
A helyettes államtitkár emlékeztetett, hogy a kormány tavaly novemberben ingyenessé tette a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatásokat a digitális munkarendre átállt általános és középiskolák pedagógusai és tanulói számára. Mivel valamennyi internet-szolgáltató kivette a részét a járványhelyzet hatásainak enyhítéséből, ezért a kisebb szolgáltatók kompenzációban részesülnek az arányosabb teherviselés érdekében.

A szolgáltatók jelentkezhetnek kompenzációra
A kapcsolódó felhívásra olyan szolgáltatók jelentkezését várják, amelyek éves árbevétele az elmúlt két évben nem haladta meg az évi 12 milliárd forintot, és alkalmazotti létszámuk 300 fő alatt volt. Az igényeket első ütemben a 2020 novembere és 2021 márciusa közötti időszak bevételkiesésének kompenzációjára lehet benyújtani május 19-éig. A felhívás a lebonyolító Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség honlapján érhető el.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.05.03