Főoldal > Cikkek > Hivatalos ügyek > Iskolakezdés május 10-én: Ezt teheted, ha nem akarod visszaengedni a felsős vagy középiskolás gyermeked az iskol - Szülők Lapja

Iskolakezdés május 10-én: Ezt teheted, ha nem akarod visszaengedni a felsős vagy középiskolás gyermeked az iskolába

Szülőklapja képA járványügyi helyzet miatt egészen 2021. május 9-ig digitális oktatásban részesültek a felső tagozatos diákok, valamint a középiskolások. Május 10-től azonban megnyitnak az iskolák, de nem lesz kötelező elküldeni a gyereket.

Szerző: Szülők lapja
2021-05-07
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Ez a cikk 877 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A járványügyi helyzet miatt egészen 2021. május 9-ig digitális oktatásban részesültek a felső tagozatos diákok, valamint a középiskolások.

Május 10-től azonban megnyitnak az iskolák - de sokak szerint veszélyes, és felesleges is erre az öt hétre újranyitni az iskolákat, hiszen az idei tanévnek június 15-én úgyis vége lesz.

Online petíció a felsősök és középiskolások védelmében
Az ADOM Diákmozgalom ezért Ne legyen kötelező jelenléti oktatás május 10-től! felszólítással online petíciót fogalmazott meg és küldött el a kormánynak - ezt a petíciót már több mint 125 ezren aláírták.

"Sajnos a járványügyi helyzet még mindig nem indokolja az iskolák teljes nyitását, hiszen naponta még mindig több mint 100 haláleset történik. Bár már több millió beoltott van, nagyon sokan csak az első dózist kapták meg, így még nem alakulhatott ki megfelelő védettség a szervezetükben. Aggódunk az indiai variáns közeledése és magas fertőzőképessége miatt, ami csak tovább súlyosbíthatja a járványhelyzetet. Aggódunk az immungyenge diákokért és szülőkért, akik különösen kitettek a vírus veszélyeinek. Aggódunk azokért a tanárokért is, akik még nem kapták meg az oltást, és azokért, akiknél még nem alakult ki két hét alatt a védettség" - írták, hozzátéve, hogy éppen ezért azt javasolják, ne legyen kötelező a jelenléti oktatás május 10-től, hadd dönthessék el a diákok, tanárok, szülők az igazgatóval együtt, hogy kinyisson-e az iskola arra az 5 hétre vagy sem, és szülessen helyi döntés arról, hogy milyen formában szeretnék folytatni az oktatást az adott intézményben.

Mindemellett pedig azt kérték, hogy az iskolák fogadják el a szülői igazolást érvényesnek a tanév végéig, és ne számítson bele a 250 óra hiányzásba, ha a diák a vírushelyzet miatt nem szeretné veszélynek kitenni magát és családját.

Iskolakezdés május 10-én: Ezt teheted, ha nem akarod visszaengedni a felsős vagy középiskolás gyermeked az iskolába

Az iskolaigazgató döntése lesz a hiányzás engedélyezése
Végül a kormány levélben válaszolt a petícióra. Elmondásuk szerint ugyanúgy fogják kezelni az iskolába engedés kérdését a felsősöknél és középiskolásoknál, mint korábban az alsósoknál. Azaz az iskolák saját hatáskörben dönthetnek a hiányzás engedélyezéséről, ha azt a szülő kérvényezi.
Itt találsz egy kérelem sablont, amit kitöltve kell beküldened a gyermeked iskolaigazgatójának.

Háborognak a szülők
Hogy a valóság ennél kicsit árnyaltabb, az a szervezet Facebook-oldalára érkező szülői kommentekből világosan kiderül. Itt többen írják, hogy a szakképző iskolákban például nem fogadják el ezt az igazolást, de van olyan középiskola, ahol csak orvosi igazolással lehet távol a gyerek a jelenléti tanítástól.

"A mi iskolánkban megmondta az igazgató konkrétan, hogy nem engedélyezi!"

"Sajnos vannak olyan iskolák, ahol az igazgató saját hatáskörben egyáltalán nem partner ebben, persze hiányozhat a gyerek, nem kap igazolatlant, de ki van emelve és nyomás van gyakorolva rá, amiért nem megy hétfőtől..."

"A középiskolában nem fogadják el a kérelmet, kizárólag orvosi igazolással hiányozhat a gyerek."

Maruzsa Zoltán is megszólalt
Az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján Maruzsa Zoltán is elmondta, hogy bár nagyon fontosnak tartják a tanév sikeres és eredményes lezárása érdekében, hogy a diákok erre az 5 hétre visszatérjenek a jelenléti oktatáshoz. Ugyanakkor hangsúlyozta, a járvány még nem ért véget, ezért most is arra kéri a kormány az iskolaigazgatókat, hogy a hiányzásokat - csakúgy, mint az alsó tagozatosoknál - rugalmasan kezeljék. Akinek pedig összegyűlik a több mint 250 óra hiányzása és az év közbeni munkája nem értékelhető, akkor annak a diáknak adják meg a lehetőséget, hogy osztályozóvizsgát tehessen.

Olvasd el ezt is!
Május 7-ig regisztráld a 16-18 éves gyermeked oltásra, hogy minél hamarabb megkapja a Covid elleni védőoltást »


Forrás: Operatív törzs, ADOM Diákmozgalom
Fotó: Pixabay

Címkék: iskola, iskolák nyitása május 10., adom diákmozgalom

hirdetés

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Gulyás Gergely: Augusztusig biztosan kell a védettségi igazolvány annak, aki rendezvényekre, szállodába menne
Gulyás Gergely: Augusztusig biztosan kell a védettségi igazolvány annak, aki rendezvényekre, szállodába menne

Gulyás Gergely a mai Kormányinfón ismét beszélt az oltások fontosságáról, és elmondta azt is, hogy meddig lesz szükség a védettségi igazolványokra.

tovább a cikkre
Covid elleni oltás gyerekeknek: Júniusra kiderül, hogy lehet-e használni a Pfizer vakcináját a 12-15 éveseknél
Covid elleni oltás gyerekeknek: Júniusra kiderül, hogy lehet-e használni a Pfizer vakcináját a 12-15 éveseknél

Az Európai Gyógyszerügynökség megkezdte annak értékelését, hogy a Pfizer és a BioNTech vállalatoknak az új típusú koronavírus ellen - SARS-CoV-2 - kifejlesztett vakcinája alkalmazható-e a 12-15 éves korosztály esetében.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Recept ajánlatunk

Májpüré

Májpüré

Feltétek a főzelékhez >>
8 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: Sovány baromfimáj (nem lehet liba-, vagy kacsamáj!) Marhamáj Főzeléknövények

Recept:

A megmosott májat a főzeléknövényekkel együtt főzzük, és velük együtt át is törhetjük a szitán. A csecsemőnek először csak fél kávéskanálnyit adjunk, ezt emeljük fokozatosan 2-3 kávéskanálnyi mennyiségre.

Fontos!<(...) tovább a teljes recepthez...


Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Újszülött

Újszülött babát tettek Veszprémben a kórház babamentő inkubátorába

vissza vissza