Maruzsa Zoltán: No vakcina, no parti! - Ezt üzeni a középiskolásoknak a köznevelésért felelős államtitkár

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Maruzsa Zoltán: No vakcina, no parti! - Ezt üzeni a középiskolásoknak a köznevelésért felelős államtitkár Mivel az általános iskolák felső tagozatán és a középiskolákban május 10-én újraindul a jelenléti oktatás, megszólalt az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár is. Mivel az általános iskolák felső tagozatán és a középiskolákban május 10-én újraindul a jelenléti oktatás, megszólalt az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár is.

Mint a tájékoztatón elmondta, nagyon fontosnak tartják a tanév sikeres és eredményes lezárása érdekében, hogy a diákok erre az 5 hétre visszatérjenek a jelenléti oktatáshoz - nem csak amiatt, hogy behozzák a tanulásbéli lemaradásokat, de a nevelés szempontjából is.



Az iskolaigazgatók igazolhatják a hiányzást
Ugyanakkor hangsúlyozta, a járvány még nem ért véget, ezért most is arra kéri a kormány az iskolaigazgatókat, hogy a hiányzásokat - csakúgy, mint az alsó tagozatosoknál - rugalmasan kezeljék. Akinek pedig összegyűlik a több mint 250 óra hiányzása és az év közbeni munkája nem értékelhető, akkor annak a diáknak adják meg a lehetőséget, hogy osztályozóvizsgát tehessen. Az Adom diákmozgalom oldalán egy igazolási minta is elérhető - ők egyébként petíciót indítottak, hogy ne legyen kötelező visszatérni a jelenléti oktatáshoz, erről itt írtunk bővebben »

Az államtitkár azt is megemlítette, lehet majd ballagást tartani az iskolákban, de ennek részleteiről majd később adnak tájékoztatást.

No vakcina, no parti
Mindemellett a köznevelésért felelős államtitkár felhívta a 16-18 évesek figyelmét az oltás fontosságára, nekik május 7-ig, azaz legkésőbb a mai napon éjfélig kell regisztrálniuk a Covid elleni védőoltásra ahhoz, hogy jövő héten már időpontot tudjanak foglalni oltásra és minél előbb beoltsák őket. A nyár folyamán a szolgáltatások és rendezvények csak védettségi igazolvánnyal lesznek látogathatók, ezért érdemes regisztrálni.

- Mert tudjátok, no vakcina, no parti - zárta szavait az államtitkár.

Müller Cecília is oltakozásra buzdít
Müller Cecília szintén beszélt a fiatalok Pfizerrel való oltásáról, ő is arra kérte a 16-18 éves korosztályt, hogy még a mai napon, lehetőleg minél előbb regisztráljanak az oltásra. Mint kiemelte, a nyári szabadság gondtalan eltöltéséhez is szükséges az oltakozás, ráadásul így a család és a közösség védelme is biztosítható lesz.

Forrás: Operatív törzs

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.05.07