Kormányinfó: Pünkösdkor lehet utoljára ingyen parkolni, az is oltasson, aki 3 hónapon belül volt koronavírusos

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Kormányinfó: Pünkösdkor lehet utoljára ingyen parkolni, az is oltasson, aki 3 hónapon belül volt koronavírusos Gulyás Gergely a május 20-ai Kormányinfón számolt be a járványhelyzet jelenlegi állásáról és a meghozott döntésekről. Gulyás Gergely a május 20-ai Kormányinfón számolt be a járványhelyzet jelenlegi állásáról és a meghozott döntésekről.

Mint a miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, terveik szerint pünkösdre meglesz az 5 millió beoltott. Továbbra is arra kér mindenkit, hogy oltasson, illetve kiemelte, nyugodtan mehet oltatni az is, aki az elmúlt 3 hónapban volt koronavírusos.

Oltathat, aki most volt beteg
Korábban is csak azért kérték, hogy várjanak a Covidból kigyógyultak 3 hónapot, hogy inkább azokat olthassák, akik még nem estek át a betegségen és nincs természetes védettségük. Most azonban már elég oltóanyag áll rendelkezésre, így bárki oltathat.

Kormányinfó: Pünkösdkor lehet utoljára ingyen parkolni, az is oltasson, aki 3 hónapon belül volt koronavírusos

Megszűnik az ingyenes parkolás
Bár a veszélyhelyzetet szeptember 15-ig meghosszabbították, ez nem jelenti azt, hogy előbb nem lehet megszüntetni. Ugyanakkor lesznek olyan szabályozások, melyek a rendkívüli jogrend után is fennmaradnak. Ilyen például a hitelmoratórium, amit most augusztus 31-ig hosszabbítottak meg.
Mindemellett viszont megszűnik az ingyenes parkolás - pünkösdkor még lehet ingyen parkolni, de május 25-én, keddtől ismét fizetni kell a parkolásért.

A kijárási tilalommal és egyéb szigorító intézkedések esetleges feloldásával kapcsolatban Orbán Viktor ismerteti a részleteket péntek reggel.

Forrás: Kormányinfó

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.05.20