Covid elleni védőoltás gyerekeknek: A 12-16 éves korosztályt is bevonják az oltási kampányba Németországban

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Covid elleni védőoltás gyerekeknek: A 12-16 éves korosztályt is bevonják az oltási kampányba Németországban A 12-16 éves korosztályt is bevonják az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegségtől (Covid-19) védő oltás beadásának kampányába Németországban. A 12-16 éves korosztályt is bevonják az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegségtől (Covid-19) védő oltás beadásának kampányába Németországban - jelentették be május 27-én, csütörtökön Berlinben.

Június 7-től regisztrálhatnak oltásra a 12 évnél idősebbek
Angela Merkel kancellár a tartományi kormányfőkkel folytatott megbeszélése után elmondta, hogy a leginkább veszélyeztetett csoportok elsőbbségét előíró oltási rendszer visszavonásának napjától, június 7-től, 12 éves kortól bárki foglalhat magának oltási időpontot.

A kancellár kiemelte: "nagy siker", hogy az utóbbi hetekben jelentősen felgyorsult az oltási kampány. Ez nagyban hozzájárult az egészségügyi ellátórendszerre nehezedő teher csökkenéséhez.



Nyár végéig beoltják, aki szeretné
A szövetségi kormány és a 16 tartományi kormány továbbra is elérhetőnek tartja a kampány célját, miszerint a nyár végéig mindenkinek biztosítják az oltás lehetőségét - jelentette ki Angela Merkel.

A szövetségi kormány legutóbbi, szerdai adatai ismét országszerte több mint egymillió adag oltást adtak be 24 óra alatt a tartományi oltóközpontokban és a háziorvosi praxisokban.

A német lakosság 15,7 százaléka megkapta mindkét oltást
Legalább egy adag oltást a lakosság 41,5 százaléka megkapott már, teljes oltással a német lakosság 15,7 százaléka - több mint 13 millió ember - rendelkezik.

A legfontosabb járványügyi mutatóként számon tartott hétnapi fertőzésgyakoriság - a megelőző hét napon regisztrált fertőződések százezer lakosra vetített száma - 41-re süllyedt az egy héttel korábbi 68-ról.

Ugyanakkor a Covid-19-cel összefüggésben egy nap alatt regisztrált halálesetek száma 269-re emelkedett az egy héttel korábbi 237-ről. Az új halálesetekkel 87 995-re emelkedett a járvány halálos áldozatainak száma Németországban.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.05.28