Jó hír, ha Szép-kártyás vagy: 2022. szeptember 30-ig nem számít, melyik zsebből fizetsz szállásért, étteremben vagy szolgáltatásért

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Jó hír, ha Szép-kártyás vagy: 2022. szeptember 30-ig nem számít, melyik zsebből fizetsz szállásért, étteremben vagy szolgáltatásért A kormány meghosszabbította az átjárást a Szép-kártya egyes alszámlái között, így 2022. szeptember 30-ig a Szép-kártya bármelyik zsebéből lehet fizetni a szálláshelyért, a vendéglátásért vagy a szabadidős-szolgáltatásért. A kormány meghosszabbította az átjárást a Szép-kártya egyes alszámlái között, így kilenc hónappal tovább, 2022. szeptember 30-ig mintegy egymillió munkavállaló a kártya bármelyik zsebéből fizethet a szálláshelyért, a vendéglátásért vagy a szabadidős-szolgáltatásért - tájékoztatta az MTI-t Tállai András kedden.

Átjárható Szép-kártya zsebek 2022. szeptember 30-ig
A Pénzügyminisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára kiemelte, hogy a Szép-kártya zsebei közti átjárhatóság nemcsak a mintegy egymillió foglalkoztatottat támogatja, hanem a turizmust is.  



A Szép-kártyára történő feltöltések adatait ismertetve elmondta, hogy az elmúlt években a feltöltések 70 százaléka vendéglátás alszámlára, a 10 százaléka szabadidő alszámlára és a 20 százaléka szálláshely alszámlára érkezett.

Ám ennek a megoszlásnak lényegében 2022. szeptember 30-ig nincs jelentősége, hiszen Széchenyi Pihenő Kártya egyes alszámláira utalt béren kívüli juttatás bármelyik másik alszámlánál meghatározott szolgáltatás kiegyenlítésére is felhasználható, így például a vendéglátás alszámlán összegyűlt összegből akár fürdő-, uszodabérlet is vásárolható, vagy a szállásdíj is kiegyenlíthető - mutatott rá Tállai András.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.11.10