Gyed, hallgatói gyed, gyod, álláskeresési járadék 2022: Így nőnek az összegek január elsejétől - Mutatjuk, mennyivel kapsz többet

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Gyed, hallgatói gyed, gyod, álláskeresési járadék 2022: Így nőnek az összegek január elsejétől - Mutatjuk, mennyivel kapsz többet A minimálbér emelkedésével a családtámogatások összege is nő 2022. január elsejétől - közölte Novák Katalin november 10-én, szerdán a Facebook-oldalán. A minimálbér emelkedésével a családtámogatások összege is nő 2022. január elsejétől - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter november 10-én, szerdán a Facebook-oldalán.

Mint ismeretes, november elején született megállapodás arról, hogy a minimálbér 200 ezer forintra, a garantált bérminimum 260 ezer forintra emelkedik 2022 januárjától. Ez pedig magával vonzza, hogy a minimálbérhez kötött családtámogatások összege is emelkedik.
 

Családtámogatási összegek 2022 januárjától


Gyod
Novák Katalin a videóban azt mondta: a gyermekek otthongondozási díja (gyod) a minimálbér szintjére, 200 ezer forintra emelkedik, ami az ápolási díj korábbi összegéhez képest jelentős növekedés.

Gyed és nagyszülői gyed
A gyermekgondozási díj (gyed) és a nagyszülői gyed maximális összege bruttó 280 ezer forintra nő - tudatta.



Diplomás gyed alapképzés és mesterképzés
A miniszter bejegyzése szerint a diplomás gyed összege is emelkedik: az alapképzésben résztvevők havi 140 ezer forintot, a mesterképzésben résztvevők pedig 182 ezer forintot kaphatnak.

Adókedvezmény a tartós betegségben szenvedőknek
Egyes betegségekben - például laktóz intoleranciában, cukorbetegségben vagy cöliákiában - szenvedők a minimálbér 5 százalékának megfelelő adókedvezményre jogosultak - írta, ismertetve: jövőre ez havonta 10 ezer forint kedvezményt jelent az érintetteknek.

Álláskeresési járadék
Novák Katalin hozzátette: az álláskeresési járadék összegének felső határa bruttó 200 ezer forintra nő.

Forrás: MTI
Fotó: Szülők Lapja

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.11.10